Echipa italiană de Formula 1 Ferrari a anunţat că a realizat într-un interval de cinci săptămâni un prototip de ventilator pulmonar, care ar putea fi produs cu costuri reduse, în cadrul luptei împotriva pandemiei de coronavirus, informează agenţia ANSA, citată de Agerpres.

Denumit F15, dispozitivul a fost conceput de Scuderia Ferrari în parteneriat cu Institutul italian pentru tehnologie (IIT) şi cu ajutorul instrucţiunilor furnizate de spitalele din Milano şi Genova.

Aparatul este versatil, uşor de utilizat şi de asamblat, capabil să optimizeze consumul de oxigen, putând fi produs în serie prin utilizarea de materiale uşor disponibile, subliniază ANSA.

"Am început să lucrăm pe 21 martie, iar primul prototip a fost gata pe 25 aprilie", a declarat Corrado Onorato, responsabilul echipei italiene cu inovaţia tehnologică, în cursul unei videoconferinţe de presă.

Ediţia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1 nu a putut începe deocamdată, din cauza pandemiei, însă Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a autorizat echipele să desfăşoare activităţi legate de combaterea Covid-19.

Echipa Mercedes, marea rivală a lui Ferrari pe circuitele din Marele Circ, a participat la rândul ei la o inţiativă similară în Marea Britanie, prezentând în luna martie planurile unor aparate respiratorii destinate serviciilor de sănătate.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Coronavirus | UPDATE 3 iunie: 152 de cazuri noi, în ușoară creștere față de ieri
Setari Cookie-uri