Capitala începe să se aglomereze, după ridicarea stării de urgență și instituirea stării de alertă. Primarul Gabriela Firea a declarat că valorile de trafic de azi dimineață sunt cu 20% mari față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute, notează Digi24.ro.

„Valorile de trafic de azi dimineață au fost cu 20% mai mari față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute, și anume joi. Uitați și în Piață Universitățîi cât de aglomerat este. Și la Piață Victoriei a fost foarte aglomerat de dimineață, dar acum s-a mai rarefiat circulația. Și sperăm că și aerul. Foarte aglomerat a fost și în zona Colentina, Tei, Ștefan cel Mare. Intersecția de la Română a fost și este foarte aglomerată”, a declarat primarul Capitalei.

Gabriela Firea a precizat că este nevoie ca firmele să își facă un program special de lucru, în contextul dat de pandemie, pentru a evita aglomerațiile.

„Toți angajatorii să aibă un program decalat pentru toți colegii pe care îi au, nu trebuie aș înceapă toată lumea serviciul deodată pentru că se aglomerează și birourile și traficul, iar asta va însemna un pericol de contaminare foarte mare. Traficul de astăzi arată totuși că atât companiile private, cât și instituțiile publice au înțeles să decaleze acest program și să lucreze în schimburi, așa cum facem și noi la Primăria Capitalei. Ce am înțeles cu toții este că un oraș în care se circulă mai mult cu mijloacele de transport în comun este un oraș care combate în mod real poluarea. Se va putea observa acum că cu mijloacele de transport în comun poți ajunge mai ușor la destinație”, a spus Firea.

Citeste si:
Măsuri pentru susținerea turismului din Capitală, anunțate de...
Firea anunță măsuri pentru...
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
VIDEO: Ce teste noi va introduce Euro NCAP anul acesta
Setari Cookie-uri