Românii au cumpărat mai multe autoturisme electrice și hibride în primele patru luni ale anului comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce ponderea modelelor diesel și pe benzină s-a menținut constantă în totalul înmatriculărilor.

Autoturismele “verzi“ (electrice și hibride) au înregistrat un volum în creștere cu 4,6% în primele patru luni, comparativ cu ianuarie-aprilie anul trecut, la 1.822 de unități. Ponderea acestora în totalul înmatriculărilor a crescut la 5,7% de la 4% în urmă cu un an.

Citește și Cum poți face peste 1 MILION de kilometri cu o mașină electrică fără să schimbi bateria.

În cazul autoturismelor 100% electrice creșterea a fost de 27,5% la 315 unități. Autoturismele hibride plug-in au raportat o creștere de 70%, la 172 unități, în timp ce mașinile hibride au înregistrat o scădere de 4%, la 1.335 unități, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

"Este de așteptat ca în acest an, achizițiile de autoturisme “verzi“ să înregistreze volume semnificativ mai mari decât cele din anul anterior, acestea fiind, în mare măsură, stimulate de Programului Rabla Plus, care a avut o contribuție importantă la creșterea semnificativă a vânzărilor de autoturisme electrice în perioada derulării primului program multianual 2017-2019 și care, și în acest început de an 2020, are un impact favorabil, odată cu demararea unui nou program multianual pentru perioada 2020 – 2025", consideră reprezentanții APIA.

Citeste si:
Mai puțin diesel, mai mult CO2: a crescut media emisiilor în Europa
Mai puțin diesel, mai mult...

Citește și Prima țară din lume în care mașinile electrice se vor încărca wireless.

Mai multe mașini diesel, înmatriculate în aprilie

În luna aprilie a crescut semnificativ ponderea autoturismelor diesel (43,0%) în totalul înmatriculărilor, comparativ cu luna martie (34,1%) sau cu ianuarie (26,8%). Cu toate acestea, deși cererea de motorizări diesel a crescut cu 8,9% în luna aprilie a acestui an comparativ cu luna anterioară, după primele 4 luni, ponderea acestora în totalul înmatriculărilor a rămas aceeași cu cea înregistrată în perioada similară a anului trecut (31,2%). Românii au înmatriculat 9.934 de mașini noi diesel anul acesta.

În ceea ce privește autoturismele noi pe benzină, acestea continuă să dețină cea mai mare pondere din totalul comenzilor în România, respectiv 63,1% din total, însă în scădere față de cota înregistrată anul trecut, 64,9%. Au fost înmatriculate 20.097 de unități în primele patru luni.

Piața auto a scăzut anul acesta cu 29,6% comparativ cu primele patru luni ale anului trecut, la 31.853 unități, de la 43.978 unități.

Citeste si:
Broker american: Chiar şi vagoanele de tren vor fi umplute cu...
COVID-19 | Broker american:...

Citește și: Care au fost cele mai căutate mașini second-hand pe timp de pandemie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
AFM a anunțat câte mașini electrice au cumpărat companiile prin Rabla Plus
Setari Cookie-uri