26 Iunie 2020

Cele mai căutate modele de vehicule comerciale



Piața de vehicule comerciale de peste 3,5 tone din România a scăzut cu 30% în primele patru luni, la aproximativ 5.000 de unități. Primele zece cele mai vândute modele au împreună 70% din această piață, iar primele cinci modele au împreună 50% din livrările de vehicule noi.

5. Renault

Renault Master este în top 5 cele mai căutate vehicule comerciale pe piața din România cu 370 de unități înmatriculate în primele patru luni ale anului. Criza Covid-19 a adus o scădere a cererii cu 34% în această perioadă comparativ cu volumele livrate în 2019.

Modelul are un preț de pornire de 26.000 euro în varianta Furgon și de 30.200 euro în varianta cu dublă cabină.


4. Iveco

Iveco Daily este pe locul patru la vânzări vehicule comerciale peste 3,5 tone cu 387 de unități livrate anul acesta. Și vânzările modelului Daily au fost afectate de criza, cererea a scăzut cu 18%.

Iveco Daily este disponibil în 6 variante de caroserie: Autofurgon, Autofurgon Hi-Matic, Blue Power Van, Autosașiu, Autosașiu Hi-Matic, Blue Power Autosașiu.


3. Ford

Ford Transit este pe locul trei la vânzări în România pe piața de vehicule comerciale noi peste 3,5 tone cu 435 de unități livrate în primele patru luni. Față de anul trecut, interesul a scăzut cu aproape 30% la început de an.

Ford Transit are mai multe versiuni de caroserie. Prețul este în jur de 22.000 euro fară TVA.


2. Mercedes-Benz

Dacă Mercedes-Benz nu reușește să fie pe locul doi la vânzări de autoturisme, iată că în ceea ce privește vehiculele comerciale ocupă un loc fruntaș. Peste 530 de vehicule comerciale Mercedes-Benz Sprinter au fost înmatriculate în România în primele patru luni.

Față de aceeași perioadă de anul trecut, modelul înregistrează o scădere de 41%.


1. Dacia

Dacia Dokker este cel mai căutat vehicul comercial pe piața din România, probabil datorită prețului pe care îl are. În primele patru luni au fost înmatriculate 670 de unități. Comparativ cu anul trecut, vânzările au scăzut cu peste 30%.

Modelul Dacia Dokker este produs în Maroc și este disponibil în România la un preț de pornire de aproximativ 13.000 euro cu TVA.




Citeste si