Tesla Model 3 primește un acoperiș solar în teste - VIDEO

O Tesla Model 3 a fost modificată pentru a avea un acoperiș solar ca parte a unui program de cercetare al start-up-ului olandez Lightyear, scrie Electreck.co.

Lightyear a devenit cunoscut după ce a prezentat prototipul electric Lightyear One, un hatchbach cu panouri solare amplasate pe capotă, acoperiș și portbagaj. Modelul are 5 metri pătrați de panouri solare și ar putea intra în producție în 2021. Mașina olandezilor ar putea capta energie solară pentru 50-60 de km în zilele de vară.

Acum, pentru a-și testa tehnologia solară, Lightyear modifică acoperișul a doua vehicule: o Tesla Model 3 și un Volkswagen Crafter. Olandezii au integrat celule solare Maxeon în acoperișul celor două vehicule.

Citiți și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an.

Mașinile pentru cercetare cu acoperișul solar pot fi văzute pe stradă în împrejurimile sediului Lightyear din orașul Helmond, Olanda.

Citeste si:
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în...
Românii cu bani au cumpărat...

VIDEO: Tesla Model 3 cu acoperiș solar

Este interesant că olandezii au ales să își instaleze tehnologia pe o Tesla Model 3, deoarece Tesla are un astfel de program în derulare.

În 2017, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că inginerii au integrat celule solare pe Model 3, dar au ajuns la concluzia că nu a meritat. Doi ani mai târziu, lucrurile s-au schimbat.

Citiți și O nouă reprezentanță Tesla, la 600 km de România.

După lansarea Tesla Cybertruck, Musk a spus că noul pick-up electric va avea o opțiune de acoperiș solar, care va adăuga o autonomie de 25 de km pe zi.

Citeste si:
Avantajele și dezavantajele unei Tesla Model 3 aflate de la un...
Avantajele și dezavantajele...

În prezent, vehiculele nu își pot crea propria energie prin celule solare întrucât suprafața nu este suficient de mare. În plus, acestea nu sunt întotdeauna într-o poziție excelentă pentru a obține multă energie de la soare.

Citiți și Un combustibil realizat din CO2 din aer ajunge pe piață anul acesta.

Cu toate acestea, eficiența celulelor solare s-a îmbunătățit mult în ultimii ani și, dacă aveți o mașină electrică eficientă cu celule solare bine integrate, puteți obține de fapt câțiva kilometri de autonomie pe zi.

Citeste si:
Cum sa reduci costurile facturilor. Idei simple si eficiente
Cum sa reduci costurile...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Elon Musk lovește din nou: Tesla a lansat pantalonii scurți ”S3XY”
Setari Cookie-uri