Peste 2,2 mil. de automobile Volvo au probleme la centură - RECALL

Constructorul auto suedez Volvo Cars, proprietate a grupului chinez Geely, a anunţat că recheamă la service aproape 2,2 milioane de automobile vândute în întreaga lume pentru a rezolva o problemă la centura de siguranţă, informează AFP.

Acţiunea vizează zece modele Volvo: S60, S60L, S60CC, V60, V60CC, V70, XC70, S80 şi S80L precum şi SUV-ul de lux XC60, toate produse între 2006 şi 2019, scrie Agerpres.

Citiți și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc

Volvo a explicat că problema are legătură cu un cablu de oţel conectat la centurile de siguranţă din partea faţă a automobilului care, în cazuri foarte rare şi în funcţie de comportamentul utilizatorului, se poate uza de-a lungul timpului. "Aceasta poate afecta cablul, provocând o reducere a funcţionării centurii de siguranţă", a precizat constructorul auto.

Rechemarea vizează 2,183 milioane de automobile vândute la nivel mondial, iar acestea vor fi echipate cu o componentă nouă în locul cablului defect.

Citeste si:
Volvo şi Daimler vor să producă şi să vândă pile de combustie
Volvo şi Daimler vor să...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Grupul Volvo Cars a informat că a trimis o scrisoare tuturor clienţilor afectaţi prin care le cere să contacteze concesionarul lor Volvo.

Volvo este primul constructor auto care în 1959 a introdus centura de siguranţă în trei puncte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri