Volkswagen a renunţat la planurile pentru o nouă uzină în Turcia din cauza pandemiei

Grupul auto german Volkswagen a anunţat că a renunţat la planurile anterioare care vizau construirea unei noi uzine în Turcia, ca urmare a scăderii semnificative a cererii pentru autoturisme noi în contextul pandemiei de coronavirus, informează agenţia DPA.

Volkswagen analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia. În Manisa, la 40 km de oraşul Izmir, ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producţie de 300.000 de vehicule. Facilitatea de producţie în valoare de 1,3 miliarde euro urma să construiască modele Volkswagen Passat şi Skoda Superb, începând din 2022, scrie Agerpres.

Citiți și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc

Un purtător de cuvânt de la Volkswagen a declarat că, în contextul actual, crearea de noi capacităţi nu este necesară. Toate proiectele de vehicule planificate pot fi produse la actualele facilităţi existente în cadrul reţelei VW.

Volkswagen are uzine în regiune care produc pentru diferitele sale branduri, în Polonia, Slovacia, Cehia şi Ungaria.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri