Ministrul de interne, Marcel Vela, va semna un ordin de ministru prin care înmatriculările autovehiculelor, radierea și obținerea autorizației provizorie de circulație a autovehiculelor va fi simplificată.

"Înmatricularea vehiculelor va putea fi făcută într-un mod mai eficient, mai simplu astfel încât cetățenii să nu mai fie puși în situația în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate. Mai ales acum, în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar", a spus Marcel Vela.

Prin acest ordin, toți dealerii de autoturisme, autovehicule din România, inclusiv producătorii, Dacia și Ford vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document. Un mandat încheiat de cumpărător cu vânzătorul.

Citiți și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc.

Ordinul simplifică procedura de înmatriculare, radiere și obținerea autorizației provizorie de circulație a autovehiculelor.

”Vom proceda și la o descentralizare a serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare. Acolo unde există distanțe mari între reședința de județ și cetățeni, am decis să facem un punct de lucru", a mai spus ministrul de interne.

Citiți și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an.

Sursa foto: By Andrey_Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri