SUV-urile sunt acum la mare căutare în Europa și în Romania, analiștii prognozând că anul viitor acestea vor reprezenta aproape 50% din totalul vânzărilor de vehicule noi. Iată o listă cu cele mai ieftine SUV-uri de întreținut, luând în calcul un termen de cinci ani al costurilor de operare, potrivit experților de la Kelley Blue Book.

Pentru a afla care sunt aceste SUV-uri, experții au analizat în profunzime costurile de operare pe termen lung pentru a determina cât veți plăti de fapt pentru a-l deține în timp, scrie Motor1.com.

În timp ce SUV-urile, în general, își păstrează mai bine valoarea în timp, costul cu combustibilul poate fi mult mai mare. Cheltuielile luate în considerare de Kelley Blue Book includ costurile de întreținere, reparații, asigurări, taxe de înmatriculare.

Citiți și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an.

Subaru Crosstrek - clasa SUV compact

Pentru Subaru Crosstrek, model care are la baza Impreza, analiștii estimează un cost de 0,42 dolari pentru fiecare 1,6 km parcurși. Cu un preț de peste 22.000 de dolari, modelul se va devaloriza cu 10.000 de dolari în primii 5 ani. Alte SUV-uri compacte recomandate sunt Hyundai Tucson și Kia Sportage.

Mazda CX-3 - Clasa SUV subcompact

Cu un preț de pornire de 21.000 de dolari, Mazda CX-3 ar putea pierde 13.500 de dolari după primii 5 ani. Costul pentru 1,6 km parcurși este estimat la 0,42 de dolari. Alt SUV subcompact ieftin de întreținut este Honda HR-V.

Citiți și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc

Hyundai Santa Fe - clasa D

Un SUV de dimensiuni mai mari decât cele de mai sus este Hyundai Santa Fe, care vine acum cu o serie de funcții interesante, precum frânarea automată. Acest model se depreciază cu 15.000 de dolari în primii 5 ani. Costul pentru 1,6 km parcurși este estimat la 0,47 de dolari. Alte modele din clasa de luat în calcul sunt Subaru Outback și Ford Edge.

Jeep Wrangler - clasa off-road

Un SUV bun de off-road care are costuri mici de întreținere ar fi Jeep Wrangler. Modelul pierde doar 11.800 de dolari în 5 ani și are un cost pe 1,6 km estimat la 0,48 de dolari. Un alt model interesant în această clasă este Jeep Wrangler Unlimited, versiunea cu 4 uși.

Sursa foto: Jenson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri