Deși foarte mulți dintre noi credeam că motoarele pe benzină aspirate vor dispărea rapid după ce propulsoarele turbo au primit capacități cilindrice mai mici și putere mai multă, iată că acestea încă mai există pe mașinile noi scumpe din prezent.

Un motor aspirat este un motor cu ardere internă în care aportul de oxigen depinde exclusiv de presiunea atmosferică și nu are inducție forțată printr-un turbocompresor sau un supraalimentator.

Avantajele motoarelor aspirate: sunt ușor de întreținut și de reparat, au costuri mai mici de producție, sunt mai fiabile decât cele turbo datorită faptului că au mai puține părți, oferă un răspuns direct la accelerație, au mai puțin potențial de supraîncălzire.

Cititi si Prima parcare publică supraetajată cu teren de sport pe acoperiș a fost inaugurată în București.

Dar hai să vedem cine mai are aceste propulsoare în prezent, care pot fi considerate cele mai bune motoare pe benzină aspirate, altfel ar fi fost înlocuite cu motoare turbo.

Ferrari - 6,5 litri 789 CP (V12 F140 GA)

Ferrari 812 Superfast se mândrește cu unul dintre cele mai bune motoare aspirate natural din industria auto. Un V12 de 6,5 litri și aproape 800 de cai putere oferă un timp de accelerație de la 0 la 100 de km în doar 2,9 secunde. Viteza maximă ajunge la 340 km/h. Acest motor F140 a fost fabricat prima dată în anul 2002, fiind montat pe modele Ferrari și Maserati.

Cititi si Nissan Ariya, un nou SUV electric japonez.

Lamborghini - 6,5 litri 740 CP (V12 L539)

Nu există nicio îndoială că Lamborghini Aventador oferă performanțe deosebite. Cu toate acestea, modelul Aventador LP750-4 SV iese în evidență cu un V12 de 6,5 litri care produce 750 CP.

Audi - 5,2 litri 610 CP (V10 FSI)

Audi R8 V10 este unul dintre modelele Audi care încă mai au motoare puternice pe benzină aspirate natural. R8 V10 Plus, cu acest motor de 610 CP, accelerează până la 100 km/h în 3,3 secunde.

Cititi si Amenzi de până la 2.000 lei pentru proprietarii maşinilor abandonate.

Aston Martin - 5,9 litri 565 CP (V12)

Aston Martin V12 Vantage S vine cu un motor aspirat de 5,9 litri, care îi oferă o putere de 565 de cai putere. Modelul este echipat cu o cutie de viteze manuală cu șapte trepte. Motorul aspirat îi oferă o accelerație până la 100 km/h de 3,7 secunde.

Porsche - 4 litri 500 CP

Porsche 911 GT3 dispune de un motor aspirat de 4 ltiri cu 500 CP, montat și pe vehiculele de curse ale lui Porsche. Chiar dacă produce doar 500 de cai putere, acest motor cu șase cilindri îi oferă un timp de accelerație până la 100 km/h de 3,9 secunde și o viteză maximă de 320 km/h.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri