Cele mai bune motoare pe benzină aspirate cu sute de cai putere

Deși foarte mulți dintre noi credeam că motoarele pe benzină aspirate vor dispărea rapid după ce propulsoarele turbo au primit capacități cilindrice mai mici și putere mai multă, iată că acestea încă mai există pe mașinile noi scumpe din prezent.

Un motor aspirat este un motor cu ardere internă în care aportul de oxigen depinde exclusiv de presiunea atmosferică și nu are inducție forțată printr-un turbocompresor sau un supraalimentator.

Avantajele motoarelor aspirate: sunt ușor de întreținut și de reparat, au costuri mai mici de producție, sunt mai fiabile decât cele turbo datorită faptului că au mai puține părți, oferă un răspuns direct la accelerație, au mai puțin potențial de supraîncălzire.

Cititi si Prima parcare publică supraetajată cu teren de sport pe acoperiș a fost inaugurată în București.

Dar hai să vedem cine mai are aceste propulsoare în prezent, care pot fi considerate cele mai bune motoare pe benzină aspirate, altfel ar fi fost înlocuite cu motoare turbo.

Citeste si:
Cele mai bune motoare pe benzină cu un consum redus
Cele mai bune motoare pe...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Ferrari - 6,5 litri 789 CP (V12 F140 GA)

Ferrari 812 Superfast se mândrește cu unul dintre cele mai bune motoare aspirate natural din industria auto. Un V12 de 6,5 litri și aproape 800 de cai putere oferă un timp de accelerație de la 0 la 100 de km în doar 2,9 secunde. Viteza maximă ajunge la 340 km/h. Acest motor F140 a fost fabricat prima dată în anul 2002, fiind montat pe modele Ferrari și Maserati.

Cititi si Nissan Ariya, un nou SUV electric japonez.

Lamborghini - 6,5 litri 740 CP (V12 L539)

Citeste si:
Harta producatorilor de MOTOARE: 83 de fabrici pornesc industria auto
Harta producatorilor europeni...

Nu există nicio îndoială că Lamborghini Aventador oferă performanțe deosebite. Cu toate acestea, modelul Aventador LP750-4 SV iese în evidență cu un V12 de 6,5 litri care produce 750 CP.

Audi - 5,2 litri 610 CP (V10 FSI)

Audi R8 V10 este unul dintre modelele Audi care încă mai au motoare puternice pe benzină aspirate natural. R8 V10 Plus, cu acest motor de 610 CP, accelerează până la 100 km/h în 3,3 secunde.

Cititi si Amenzi de până la 2.000 lei pentru proprietarii maşinilor abandonate.

Citeste si:
Un miliardar vrea sa investeasca milioane de lire in Aston Martin
Miliardarul canadian Lawrence...

Aston Martin - 5,9 litri 565 CP (V12)

Aston Martin V12 Vantage S vine cu un motor aspirat de 5,9 litri, care îi oferă o putere de 565 de cai putere. Modelul este echipat cu o cutie de viteze manuală cu șapte trepte. Motorul aspirat îi oferă o accelerație până la 100 km/h de 3,7 secunde.

Porsche - 4 litri 500 CP

Porsche 911 GT3 dispune de un motor aspirat de 4 ltiri cu 500 CP, montat și pe vehiculele de curse ale lui Porsche. Chiar dacă produce doar 500 de cai putere, acest motor cu șase cilindri îi oferă un timp de accelerație până la 100 km/h de 3,9 secunde și o viteză maximă de 320 km/h.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri