Alunecare de teren pe autostrada A10 Sebeș-Turda: un deal s-a prăbușit

Ploile abundente din ultima vreme au produs o alunecare de teren în zona Alba Iulia Nord a autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Dealul de la Pârâul Iovului a luat-o la vale, taluzul ocupând o parte din corpul autostrăzii aflate în construcție. Compania de Drumuri anunță că soluția de remediere se va implementa la începutul săptămânii viitoare.

Pământul a plecat cu tot cu ancorele și celelalte mijloace de susținere puse de către constructor, anunță Ziarul Unirea.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR) spune că alunecarea de suprafaţă a taluzului, generată de ploile abundente din ultimele zile, nu a afectat corpul autostrăzii Sebeş-Turda iar soluţia de remediere se va adopta la începutul săptămânii viitoare.

„Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda, km 16+30, a avut loc o pierdere locală de stabilitate a taluzului. Echipa de specialişti formată din experţi ai CNAIR şi ai antreprenorului a constatat, la faţa locului, că alunecarea de suprafaţă a taluzului nu a afectat corpul autostrăzii. După definitivarea expertizei tehnice în lucru, luni, 27.07.2020 se va adopta soluţia de remediere şi ulterior se va trece la implementarea acesteia de către antreprenor”, se arată în comunicatul CNAIR.

Sursa foto: Ziarul Unirea


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri