Primul SUV electric BMW poate fi comandat în România din septembrie. BMW iX3 va fi disponibil pentru precomenzi la un preţ de pornire de 67.592 euro cu TVA.

"Debutul noului BMW iX3 este un moment de referinţă pentru marcă, primul care ilustrează strategia Power of Choice. Este pentru prima dată când putem oferi, pe acelaşi model, sisteme de propulsie convenţionale (inclusiv mild hybrid 48V), plug-in hybrid şi electric, toate fabricate pe aceeaşi linie de asamblare. Noul model electric a fost dezvoltat pe baza unui pachet echilibrat şi eficient. Rezultatul este o autonomie de peste 500 km în ciclul NEDC şi o încărcare foarte rapidă, cu 100 de km asiguraţi în numai 10 minute la putere maximă. Totul este oferit într-un pachet similar din toate punctele de vedere – spaţiu, ergonomie, preţ – cu un automobil cu motor cu ardere internă", explică Dr. Josef Reiter, Director General BMW Group România.

BMW iX3 este primul SUV electric al mărcii şi primul model care dispune de cea mai nouă generaţie, a cincea, a trenului de rulare electric. Noul motor electric AC sincron, fără pământuri rare, oferă un nou nivel de eficienţă şi, dispunând de un rotor excitat electric, poate să asigure mai multe niveluri de regenerare şi, pentru prima dată, modul coasting.

Propulsorul dezvoltă 286 CP şi asigură o acceleraţie 0-100 km/h în numai 6,8 secunde.

Motorul amplasat în spate antrenează puntea spate şi este asistat de un pachet de sisteme electronice, inclusiv noul sistem antipatinare ARB.

Noile baterii create de BMW pe baza celulelor furnizate de CATL vin cu o densitate energetică îmbunătăţită atât în raport cu masa, cât şi ca volum. Noul model dispune de o baterie cu o capacitate netă de 74 kWh şi asigură o autonomie în testele WLTP de până la 460 km.

Puterea maximă de încărcare este de 150 kW la o staţie DC şi 11 kW la o staţie AC. Noul model poate asigura o autonomie de 100 km după 10 minute de încărcare la 150 kW, respectiv 30 de minute la 50 kW.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri