Bateriile de mașini electrice care durează o viață. Cine le produce

Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) este gata să vândă baterii pentru mașini electrice garantate două milioane de kilometri sau 16 ani, ceea ce înseamnă că acestea vor avea o durată de viață mai mare decât cea a mașinii.

Noua baterie va avea un cost cu doar 10% mai mare decât prețul din prezent pentru celulele obișnuite.

Specialiștii spun că "importanța acestei tehnologii, care oferă o durată lungă de viață bateriilor, este de a reduce rata de scădere a capacității controlând rata de consum a conținutului activ de litiu". Inginerii au luat măsuri de precauție atât pentru catod, cât și pentru anod.

Citiți și: Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an.

  • În catod, noua tehnologie reduce activitatea ionilor de litiu în timpul nefolosirii bateriei și o reactivează atunci când bateria este folosită. Astfel, reacțiile secundare pe catod sunt reduse masiv în timpul ciclurilor și staționarii vehiculului.
  • În anod, aplicarea tehnologiei cu consum redus de litiu ajută la reducerea consumului de conținut de litiu activ atunci când bateria funcționează, oferind o durată lungă de viață.

În concluzie, noua tehnologie previne orice activitate atunci când nu este necesară. CATL a evitat formarea dendritelor.

Citeste si:
BMW vrea baterii mai ieftine si impartirea anumitor costuri
BMW vrea baterii mai ieftine...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Citiți și: Cum poți face peste 1 MILION de kilometri cu o mașină electrică fără să schimbi bateria.

„Între timp, tehnologia electrolitului bionic permite celulei bateriei să prezinte o capacitate de protecție auto-adaptativă în cicluri de viață diferite, în conformitate cu cerințele diferite pentru formarea de folii de protecție cu electrozi, ceea ce îmbunătățește în continuare performanțele de cicluri și de stocare ale bateriei. Drept urmare, combinația acestui set de tehnologii restrânge în mod eficient reacțiile secundare ale bateriei și prelungește masiv durata de viață a bateriei," spune Elaine Huang, managerul de marketing al companiei, pentru Insideevs.

Această tehnologie poate fi aplicată nu numai pentru baterii cu NMC, ci și LFP. Noile celule de baterii promit să fie o revoluție în adoptarea vehiculelor electrice.

În prezent, cea mai mare garanție extinsă pentru baterii este oferită de Tesla: 270.000 kilometri sau 8 ani pentru Model S și Model X. Garanția bateriei CATL este de 8,2 ori mai mare decât cea a Tesla pentru kilometri parcurși și de două ori mai mare în ceea ce privește anii de funcționare.

Citeste si:
BMW Group urmărește producerea de baterii în fabricile sale
BMW Group urmărește...

Citiți și: Mașini electrice second-hand sau noi? Ce să cumpăr?

Sursa foto: catlbattery.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri