Mercedes-Benz renunță la 7- 8 modele după ce a canibalizat gama

Mercedes-Benz, producătorul de mașini cu una dintre cele mai mari game de modele, ia în calcul să renunțe la 7-8 modele de mașini în versiuni coupe și convertible după ce clienții s-au mutat către sedanurile rapide realizate de companie.

Modele de mașini Mercedes-Benz examinate sunt versiunile coupe și convertibile ale claselor S, C și E, coupe-ul CLS, SLC, dar și unul dintre modelele GT ale mărcii. Producția roadsterului SLC a fost oprită, spune motorillustrated.com, citând Automotive News.

Citiți și Mașini electrice second-hand sau noi? Ce să cumpăr?

Sedanurile moderne au abordat un stil mai sportiv, care, în trecut, exista doar pe modelele coupe. Modelul Clasa S sedan a atras din cumpărătorii de Mercedes-AMG GT cu patru uși, întrucât au un preț similar. Aceeași situație este și pentru CLS și un Clasa E mai bine echipat.

În acest sens, Mercedes-Benz încearcă să reducă gama pentru a-și reduce riscul într-un mediu de retail incert, în condițiile în care cumpărătorii își doresc SUV-uri mai mult ca oricând.

Citeste si:
Mercedes-Benz pregătește Clasa T, model similar Clasei V
Mercedes-Benz pregătește...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Pandemia de coronavirusu a lovit cu greu producția, amplificând în continuare problema pentru un producător de automobile cu prea multe modele și volume mai reduse de vânzări.

Citiți și: Kaufland, reguli noi în stațiile de încărcare mașini electrice.

Rapoartele au sugerat, recent, că Mercedes-Benz ar putea opri producția Clasa A în America de Nord pentru a se concentra pe SUV-ul GLB.

Gama mare de modele îi încurcă destul de mult pe dealerii mărcii care nu pot da rapid clienților configurația dorită fără o așteptare lungă. La aceasta se adaugă nevoia de a dezvolta o nouă tehnologie de electrificare și de a construi mai puține motoare cu combustie în favoarea celor electrice.

Citeste si:
35 de modele lupta pentru titlul de Masina Anului in Europa in 2020
35 de modele lupta pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri