Startup-ul suedez Volta Trucks a prezentat Volta Zero, un camion electric care va costa de la 35.000 de lire sterline și va intra în producție în 2022 în Regatul Unit, scrie Autoblog.com.

După succesul unor companii precum Tesla în popularizarea mașinilor electrice, producătorii de camioane și-au îndreptat atenția asupra vehiculelor electrice, inclusiv Volvo și Daimler sau startup-uri precum Rivian și Nikola.

Cititi si Jaguar reduce cu peste 15.000 euro pretul crossoverului electric i-Pace

Primele teste ale camionului electric suedez vor începe anul viitor cu companii de livrare de colete precum DPD din Marea Britanie și alte firme din Europa. Volta își propune să pună 500 de vehicule pe drum până în 2022, a declarat directorul general Rob Fowler pentru Reuters.

Volta a declarat că noile sale camioane vor dispune de sisteme avansate de asistență a șoferului și vor avea cu 90% mai puține piese mecanice decât vehiculele cu motor cu ardere internă tradiționale.

Cititi si Acest model electric are cel mai rapid sistem de încărcare

Camioanele electrice vor oferi o autonomie de 150 km până la 200 km cu o singură încărcare. Viteza maximă este de 90 km/h și are o capacitate de încărcare utilă de peste 8 tone.

Compania intenționează, de asemenea, să ofere variante frigorifice care au un sistem de răcire de la baterie, mai degrabă decât unul auxiliar diesel.

Primul vehicul Volta a fost fabricat de Prodrive în Warwick, centrul Angliei. În prezent, compania este în discuții cu un număr mic de furnizori pentru fabricarea componentelor necesare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri