Startup-ul suedez Volta dezvăluie un camion electric. Va fi fabricat în Marea Britanie

Startup-ul suedez Volta Trucks a prezentat Volta Zero, un camion electric care va costa de la 35.000 de lire sterline și va intra în producție în 2022 în Regatul Unit, scrie Autoblog.com.

După succesul unor companii precum Tesla în popularizarea mașinilor electrice, producătorii de camioane și-au îndreptat atenția asupra vehiculelor electrice, inclusiv Volvo și Daimler sau startup-uri precum Rivian și Nikola.

Cititi si Jaguar reduce cu peste 15.000 euro pretul crossoverului electric i-Pace

Primele teste ale camionului electric suedez vor începe anul viitor cu companii de livrare de colete precum DPD din Marea Britanie și alte firme din Europa. Volta își propune să pună 500 de vehicule pe drum până în 2022, a declarat directorul general Rob Fowler pentru Reuters.

Volta a declarat că noile sale camioane vor dispune de sisteme avansate de asistență a șoferului și vor avea cu 90% mai puține piese mecanice decât vehiculele cu motor cu ardere internă tradiționale.

Citeste si:
Cel mai mare distribuitor din Danemarca face teste cu camioane...
Cel mai mare distribuitor din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Cititi si Acest model electric are cel mai rapid sistem de încărcare

Camioanele electrice vor oferi o autonomie de 150 km până la 200 km cu o singură încărcare. Viteza maximă este de 90 km/h și are o capacitate de încărcare utilă de peste 8 tone.

Compania intenționează, de asemenea, să ofere variante frigorifice care au un sistem de răcire de la baterie, mai degrabă decât unul auxiliar diesel.

Primul vehicul Volta a fost fabricat de Prodrive în Warwick, centrul Angliei. În prezent, compania este în discuții cu un număr mic de furnizori pentru fabricarea componentelor necesare.

Citeste si:
Un nou tratament anti-COVID va fi testat în Marea Britanie
Un nou tratament anti-COVID...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri