Cele 252 de staţii de încărcare rapidă şi ultrarapidă NEXT-E din 6 ţări vor fi disponibile pe o singură platformă

Membrii NEXT-E, proiectul de infrastructură de staţii de încărcare pentru vehicule electrice şi Hubject s-au aliat pentru a-și reuni toate staţiile de încărcare rapidă şi ultrarapidă şi a le pune la dispoziţie pe o singură aplicaţie de încărcare vehicule electrice (VE) în şase ţări învecinate: Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi România.

222 de staţii multi-standard de încărcare rapidă (50 kW) şi 30 de staţii de încărcare ultrarapidă (150-350 kW) vor fi integrate pe platforma interoperabilă oferită de Hubject.

Citiți și Acest model electric are cel mai rapid sistem de încărcare

În prezent, accesul la staţiile de încărcare pentru vehiculele electrice este posibil prin intermediul aplicaţiei companiei participante care a instalat staţia de încărcare, ceea ce punea bariere în calea utilizării pentru călătorii pe distanţe lungi, la nivel internațional. Situaţia aceasta se va schimba.

Prin adăugarea celor 222 de staţii de încărcare rapidă şi a celor 30 de staţii de încărcare ultrarapidă de către membrii consorţiului NEXT-E la platforma interoperabilă Hubject, orice vehicul electric va putea fi condus fără griji de la graniţa cehă la Marea Adriatică sau la Marea Neagră, utilizând o singură aplicaţie.

Citeste si:
Doua noi statii de incarcare au fost inaugurate, la Suceava si Roman
Doua noi statii de incarcare...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

"Implementarea serviciului de roaming prin Hubject oferă clienţilor E.ON Drive acces nelimitat la toate staţiile de încărcare livrate de proiectul NEXT-E, precum şi la staţiile de încărcare conectate la centrul de roaming Hubject. În România, stațiile montate de E.ON vor fi operaționalizate pe platforma Hubject până la sfârșitul acestui an, când vom termina și montarea tuturor celor 19 stații de încărcare rapidă asumate în cadrul proiectului NEXT-E de E.ON Energie România", a declarat Cătălin Iordache, director general E.ON Energie Romania.

Cititi si TOP: cele mai ieftine crossovere hibride din România

Proiectul NEXT-E, co-finanţat de Mecanismul pentru Interconectarea Europei al UE (Connecting Europe Facility - CEF), reprezintă cooperarea dintre patru companii din sectorul energetic - companiile din cadrul Grupului E.ON din Republica Cehă, România şi Slovacia, HEP- Hrvatska elektroprivreda din Croaţia, companiile Grupului MOL din Ungaria, Croaţia, Republica Cehă, România şi Slovenia, Grupul Petrol din Slovenia şi Croaţia - şi doi producători de autovehicule - în vederea instalării unui număr de 222 de staţii de încărcare rapidă şi 30 de staţii de încărcare ultrarapidă în staţiile de servicii din 6 ţări central şi est europene.

Citeste si:
Zece dintre cele mai frumoase stații de metrou din întreaga lume
Zece dintre cele mai...
Sursa foto: Alex Tihonovs / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri