Franța pregătește o taxă de 50.000 euro pentru unele mașini

Un proiect de lege ar putea obliga cumpărătorii de mașini din Franța să plătească o taxă de aproximativ 50.000 de euro pentru unele modele Porsche, Ferrari sau Lamborghini, care consumă mult și au emisii mari de dioxid de carbon, scrie EVmarket.ro.

Guvernul din Franța, a doua cea mai mare piață auto din Europa după Germania, intenționează să introducă o nouă taxă pentru emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor. Această taxă auto va fi de două ori mai mare decât cea din prezent și va creste în 2022 la aproximativ 50.000 de euro (59.000 de dolari) pentru mașinile extrem de poluante, scrie Automotive News Europe, care citează Bloomberg.

Mașinile care emit mai mult de 225 de grame de dioxid de carbon pe kilometru vor fi taxate în Franța cu până la 40.000 de euro anul viitor și 50.000 de euro în 2022. Taxa este plafonată la jumătate din costul unui vehicul.

În prezent, Franța percepe o taxă de până la 20.000 de euro pentru mașinile cu emisii mari de CO2, potrivit ACEA. În Belgia și Italia, taxa este mult mai mică, de circa 2.500 de euro.

Citiți mai mult pe EVmarket.ro.

Citeste si:
Bucureştenii care au plătit taxa Oxigen îşi primesc banii înapoi
Bucureştenii care au plătit...

Sursa foto: Ferrari

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri