Amenzi de peste 6.500 de lei la punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 09 octombrie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 68.400 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 27.800 mijloace de transport (dintre care 12.500 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 32.600 persoane cu 14.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 35.800 persoane cu 13.700 mijloace de transport, potrivit unui comunicat de presă.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 26.500 de persoane şi 13.300 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.200 de persoane cu 13.500 mijloace de transport.

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line.

Câte ilegalități au fost înregsistrate

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

Citeste si:
Document: La Sectorul 1 s-au găsit în urne buletine de vot în plus
La Sectorul 1 s-au găsit în...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...
  • 38 fapte ilegale (26 infracţiuni şi 12 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 459.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 6.500 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 61 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri