Dilemele birocrației: Stradă asfaltată doar pe jumătate într-o comună din Dolj

O stradă dintr-o comună doljeană a fost asfaltată pe un singur sens de mers deoarece cealaltă parte aparține municipiului Craiova. Strada este disputată de cele două unităţi administrativ teritoriale, Craiova şi Cârcea, scrie Digi24.

Granița dintre cele două localităţi este marcată pe mijlocul străzii. Astfel, strada Preciziei din Craiova apare și în domeniul public al comunei Cârcea, sub denumirea Siloz. Există chiar un dosar în instanţă cu privire la această situație, a declarat primarul localităţii Cârcea.

Astfel, în pragul alegerilor locale, primăria Cârcea a asfaltat și a modernizat doar partea ei de stradă. Cealaltă jumătate care ţine de oraşul Craiova a rămas neasfaltată.

Citeste si:
Un pădurar a fost bătut de un hoț de lemne
Un pădurar a fost bătut de un...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

„Noi avem un proiect de modernizare a reţelei de drumuri din localitate. Am modernizate toate drumurile care sunt în domeniul public al UAT Cârcea. La noi această stradă figurează sub denumirea de strada Siloz. Am amenajat partea dreaptă cu trotuar, cu tot. Am pus borduri şi am amenajat accesul către alei. Partea cealaltă nu ţine de noi. Eu nu pot să fac investiţii din bugetul localităţii Cârcea investiiţii pe teritoriul Craiovei. Asta este delimitarea făcută de Oficiul de cadastru, pe mijlocul străzii. Conform noilor delimitări aceasta este graniţa dintre cele localităţi. Aşa, dacă vorbim de Legea nr.2, inclusiv Fordul este pe teritoriul comunei noastre”, a declarat, pentru Gazeta de Sud, primarul Valerică Pupăză.

Șeful Serviciului Administrare şi Întreţinere Drumuri din cadrul primăriei Craiova, Marian Ghencioiu, a declarat că, într-adevăr, jumătatea de stradă care aparține municipiului Craiova "nu a fost prinsă acum în procesul de modernizare".

„Noi nu am făcut în această perioadă asfaltări în zonă. Ştiu că acolo sunt nişte probleme legate de grăniţuire. Într-adevăr strada Preciziei ţine de UAT Craiova. Este posibil ca aceiaşi stradă să fie înregistrată şi pe UAT Cârcea, dar sub altă denumire. În acest caz trebuie întrebat la primăria din localitate. Poate administraţia locală de acolo a făcut investiţii în acest sens. Cert est că la noi această stradă nu a fost prinsă acum în procesul de modernizare”, a precizat Marian Ghencioiu.

Citeste si:
Judecătoria nu a validat mandatul primarului din municipiul Sibiu
Judecătoria nu a validat...

Sursa foto: www.gds.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri