Poliția Rutieră a cerut închiderea pistei de biciclete de pe Șoseaua Giurgiului

Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) anunţă că pista pentru biciclete de pe Şoseaua Giurgiului urmează să fie desfiinţată.

Într-o postare pe Facebook, OPTAR ataşează o adresă transmisă de Brigada Rutieră, conform căreia Primăriei Sectorului 4 i s-a solicitat închiderea pistelor pentru biciclete, până la remedierea inadvertenţelor constatate, scrie Agerpres.

"În scopul deplasării în siguranţă a participanţilor la trafic şi al asigurării unei reglementări rutiere sigure, Brigada Rutieră a revenit şi a solicitat Primăriei Sectorului 4 închiderea pistelor pentru biciclete prin dezafectarea actualelor indicatoare rutiere şi instalarea unora cu semnificaţia 'Accesul interzis bicicletelor', până la corelarea situaţiei din teren cu cea figurată pe planurile avizului emis de instituţia noastră", precizează sursa citată.

Pe de altă parte, OPTAR îşi exprimă speranţa ca toate bulevardele mari să revină în administrarea Primăriei Capitalei, pentru a opri "agresiunea primăriilor de sector" asupra spaţiilor publice.

"Sperăm ca noul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, să înainteze urgent o hotărâre de Consiliu General prin care să se dispună ca toate bulevardele mari să revină în administrarea Primăriei Capitalei. În acest fel ar putea fi oprită agresiunea primăriilor de sector asupra spaţiilor publice şi, de ce nu, costurile lucrărilor neconforme ar putea fi imputate celor vinovaţi. (...) OPTAR va solicita PMB, printre altele, ca măsură urgentă, desfiinţarea tuturor lucrărilor care au caracter de obligativitate în utilizare (pistele pentru biciclete) şi care nu permit utilizarea în condiţii de siguranţă. Nu este normal să obligi un participant la trafic să utilizeze o infrastructura nesigură", precizează organizaţia.

Citeste si:
Cum vor arăta pistele de biciclete în București
Cum vor arăta pistele de...

Pe 19 iulie, OPTAR anunţa că a solicitat Brigăzii Rutiere "să respecte prevederile legale şi să desfiinţeze" amenajările care semnalizează pista pentru biciclete de pe Şoseaua Giurgiului. În cerere se arăta că "pistele pentru acest traseu au fost executate nelegal şi pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic".

Sursa foto: captura Facebook


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri