Serviciul Uber Green este disponibil în Timișoara, cu vehicule 100% electrice, cu zero emisii, oferind timișorenilor o alternativă de transport mai prietenoasă cu mediul. În prezent, în Timișoara, pe aplicația Uber există 63 mașini electrice Renault Zoe, VW e-Golf, BMW i3, Hyundai IONIQ Electric sau Smart Forfour, cu un timp mediu de așteptare de 5 minute.

Timișoara este al doilea oraș din România în care serviciul Uber Green este disponibil, după lansarea acestuia în București, acum 2 ani. De la lansare și până în prezent, peste 225.000 de pasageri din capitală au ales să folosească transportul cu mașini electrice. În total, aceștia au parcurs o distanță de 3 milioane de kilometri, oprind astfel aproximativ 1000* de tone de dioxid de carbon din a ajunge în atmosferă. În plus, din luna iulie, în București, Uber a integrat în aplicație serviciul de trotinete electrice Lime, pentru a oferi utilizatorilor o nouă opțiune de a călători în oraș cu zero emisii.

Citiți și Nissan Ariya, un nou SUV electric japonez

„Timișoara este cel de-al doilea oraș din România în care lansăm Uber Green, după ce am observat că oamenii sunt deschiși la noi alternative de transport în orașul lor, mai prietenoase cu mediul. Anul acesta, ne-am angajat să devenim o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, în cele 10,000 de orașe de pe 6 continente unde suntem prezenți. De aceea, depunem eforturi pentru a aduce Uber Green în cât mai multe orașe," a spus Nicoleta Schroeder, general manager Uber România.

În Europa, Uber oferă opțiuni de transport electric în peste 40 de orașe, inclusiv în Paris, Londra, Amsterdam, Lisabona, Porto și Viena, și plănuiește să lanseze serviciul Green în aproximativ 60 de orașe noi până la sfârșitul anului viitor.

Citiți si 10 SUV-uri plug-in hybrid cu prețuri sub 50.000 eur

Până la finalul anului 2025, Uber își propune ca 50% din kilometri parcurși în cele 7 capitale europene să fie realizate în vehicule cu zero emisii. Acest lucru va fi posibil datorită parteneriatelor pe care Uber le-a încheiat cu numeroși jucători din industrie și a fondurilor în valoare de 800 milioane de dolari puse la dispoziție de companie pentru a ajuta șoferii să achiziționeze mașini electrice.

Prin lansarea serviciului Uber Green în Timișoara, Uber își propune să transforme mobilitatea pentru ca toți utilizatorii să poată accesa curse sigure, convenabile și prietenoase cu mediul prin simpla atingere a unui buton, fără să fie nevoiți să recurgă la mașina personală. Scopul Uber Green este de a ajuta orașele să reducă poluarea aerului și aglomerația urbană și de a facilita accesul la alternative sustenabile de transport.

Sursa foto: structuresxx / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri