STB: Încă 17 autobuze Mercedes Citaro Hybrid circulă pe linia 605

Începând cu 15 noiembrie 2020, încă 17 autobuze Mercedes Citaro Hybrid circulă pe linia 605 care face legătura între zona centrală a Capitalei și Cartierul Băneasa, la intervale de succedare cuprinse între 7-10 minute în perioada orelor de vârf, potrivit unei postări pe o rețea de socializare a Primăriei Municpiului București.

Luna aceasta se încheie livrarea celor 130 de autobuze hibrid. Trebuie să mai sosească 13 autobuze.

În prezent sunt în traseu 99 de autobuze, acestea circualând pe liniile 131, 105,178, 133, 123, 605.

În plus, făcând parte tot din procesul de modernizare, primul autobuz pe gaz al Societății de Transport București a intrat în teste după ce a fost omologat de Registrului Auto Român.

Pe toate cele 600 de autobuze vechi de 13-14 ani aflate în flota STB vor fi montate butelii speciale pentru Gaz Natural Comprimat. Norma lor de poluare se va modifica astfel din Euro 3 în Euro 6. Nu vor fi doar mai puțin poluante, ci și mai ieftin de alimentat. Gazul natural costă mai puțin decât carburanții lichizi.

Citeste si:
Scandalul gunoaielor: Prefectul mijlocește o pace între Clotilde și...
Scandalul gunoaielor:...
Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Bucureşti
Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri