Alstom anunță finalizarea proiectului de electrificare feroviară Simeria-Vintu

Alstom finalizează proiectul de electrificare feroviară pe tronsonul Vințu de Jos-Simeria, pe sectorul românesc al Coridorului european Rin-Dunăre.

Alstom a finalizat lucrările de electrificare și energoalimentare pe cei 42 km ai tronsonului Vințu de Jos – Simeria, în cadrul modernizării infrastructurii și suprastructurii de cale ferată de pe ramura nordică românească a culoarului paneuropean Rin-Dunăre. Beneficiarul proiectului, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, a semnat recent Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Beneficiile unei linii de cale ferată reabilitate sunt multiple, de la asigurarea unei călătorii mai rapide, mai sigure și mai confortabile pentru pasageri, până la dezvoltarea economică și socială a zonelor pe care aceste linii le traversează

Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova

În cadrul proiectului, responsabilitatea Alstom a inclus realizarea unei substații de tracțiune electrică la Șibot, care transformă puterea electrică provenită din sistemul național de alimentare și o adaptează pentru sistemul electroenergetic necesar tracțiunii feroviare.

Citeste si:
Alstom va livra trenurile pentru Magistrala 5 de metrou
Alstom va livra trenurile...

Alstom a instalat sistemele de alimentare cu energie electrică, însumând peste 130 km desfășurați de catenară. În plus, compania a fost resposabilă și de furnizarea sistemelor de informare și anunțare a pasagerilor.

Compania Alstom este activă în lucrările continue de reabilitare a tronsonului românesc al coridorului Rin-Dunăre din anul 2012, iar în prezent compania acoperă peste 75% din cei 450 km aflați în prezent în curs de reabilitare pe sectorul românesc, în domeniul semnalizărilor sau infrastructurii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri