Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a finalizat construcția unei noi benzinării în localitatea 1 Decembrie - Ilfov, numărul total al stațiilor Rompetrol deschise anul acesta ajungând la zece. Rețeaua FIEKR se ridică în prezent la 30 de stații Rompetrol.

Cele 10 noi benzinării sunt situate în Cluj (Vuia, Oradea Clujului, localitatea Gheorghieni), Ilfov (Clinceni, 1 Decembrie), Prahova (DN1 - Câmpina), București (strada Sisești), Argeș (Curtea de Argeș), Vâlcea (Valea Oltului – Călimănești) și Craiova (Simnic).

„În contextul întârzierilor generate de COVID 19 – livrări materiale, lucrări/brașamente, avize/recepții, am reușit să ne continuam și în acest an programul de extindere a rețelei de distribuție carburanți în România”

Iskander Abdibaitov, directorul general al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român

Cu un număr de circa 170 de angajați, noile benzinării oferă clienților produse și servicii din categoriile gastro și shop. La acestea se adaugă produse și servicii specifice categoriei auto, precum rezervoare AdBlue (5 stații), pompe rapide (6), skid gaz petrolier lichefiat (4), parcare auto (134 locuri), parcare tir (2 statii – 7 locuri), dar și puncte de încărcare electrică (6).

Retail jobs

“Clienții noștri vor avea parte de o plăcută surpriză după încheierea acestei perioade dificile, îi asteptăm cu un nou concept al stațiilor Rompetrol, caracterizat prin alinierea elementelor constructive exterioare la tendințele actuale și o optimizare a spațiului de producție destinat produselor gastro. Dacă elementele constructive exterioare realizate din materiale ecologice si echipamente eficiente energetic definesc nouă imagine Rompetrol, partea interioară pune accentul pe o optimizare a spațiului alocat pentru pregătirea de noi sortimente de produse/meniuri proaspete”, adaugă Iskander Abdibaitov.

Conceptul a fost dezvoltat intern la finele anului trecut și a fost lansat în prima parte a acestui an prin noua stație din București – Sisești, ea devenind laboratorul de testare și observare a clienților, a feedback-ului și a sugestiilor acestora. Stațiile Curtea de Argeș și Valea Oltului – Calimănești reprezintă și reflectă liniile definitorii ale noului concept.

Citeste si:
C. Armand: PNL și PSD au blocat construirea de stații de încărcare...
Clotilde Armand: PNL și PSD...

Elementele structurale și vizuale ale copertinei și magazinului au un format minimalist și scot în evidență brand-ul HEI, anunțând astfel un focus accentuat pentru dezvoltarea gamei de produse fresh preparate în stație. Noile elemente de comunicare vizuală, display-urile digitale și tehnologiile folosite sunt de ultimă generație și reprezintă semnătura Rompetrol pentru preocuparea permanentă de a veni în întâmpinarea nevoilor clienților.

Noul design al stațiilor va fi implementat doar în viitoarele locații, în baza unor analize complexe privind traficul, poziționarea geografică, numărul de clienți și preferințele acestora în selecția produselor gastro.

În prezent, fondul prin vehiculul investițional (SPV) - KMG Rompetrol Development SRL deține 30 de benzinării sub brandul Rompetrol și care comercializează exclusiv gama de carburanți auto Efix - produși de rafinăria Petromidia Năvodari. Aceasta este parte a Rompetrol Rafinare – care operează și rafinăria Vega Ploiești și divizia de petrochimie - unicul producător intern de polimeri, fiind deținută în principal de KMG International (54,63% - direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Citeste si:
Prețurile carburanților vor fi verificate. ANPC: Un blestem al...
Prețurile carburanților vor...

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român și-a propus să atingă până în 2023 o rețea de 84 benzinării în România (achiziția și modernizarea de stații existente, construcția de noi stații), care vor asigura crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă, peste 5.000 de persoane implicate în diverse faze de dezvoltare (design, execuție, construcție) și peste 1.200 parteneri comerciali.

Un alt proiect investițional vizat de Fond îl reprezintă construirea unei noi centrale în cogenerare la Midia prin vehiculul investițional (SPV) - Rompetrol Energy SA, unde va fi acționarul majoritar alături de KMG International, Rominserv și Uzina Termoelectrică Midia.

Firma Calik Enerji a fost selectată în acest an pentru construcția la cheie a centralei de cogenerare, lucrările urmând să înceapă anului viitor. Pentru inițirea acestora, sunt în desfășurare mai multe etape pregătitoare, precum studiu geotehnic și obținerea/ actualizarea unor permise/autorizații specifice.

Citeste si:
Atenționare DRDP Brașov: se circulă fără semafoare pe Valea Oltului
Atenționare DRDP Brașov: se...

Noua unitate de producere combinată de energie electrică și termică va funcționa cu gaze naturale drept combustibil principal si va produce aproximativ 80 MW energie electrică – din care circa 60-70 MW pentru acoperirea integrală a necesarului de energie electrică al platformei Petromidia, abur tehnologic de până la 180 tone/oră, plus necesarul de apă caldă pentru sistemul de încălzire al orașului Năvodari – până la 20 MWt/oră.

Investiția totală a fondului în acest proiect se ridică la circa 148 milioane USD, termenul estimat pentru punerea în funcțiune a noii centrale fiind în prima jumătate a anului 2023. În prezent, nivelul total al investițiilor Fondului pentru proiectele energetice aprobate se ridică la 290 milioane USD.

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a fost înființat în octombrie 2018 de catre KMG International şi Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie, obiectivul principal si strategic al acestuia urmărind dezvoltarea de proiecte energetice în România.

Citeste si:
FOTO | Pasajul Domnești, la un pas de finalizare. Când va fi dat în...
GALERIE FOTO | Pasajul...

Sursa foto: Rompetrol

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri