CNAIR avertizează asupra adaptării vitezei la condițiile de trafic

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de cod galben pentru intervalul 10 ianuarie, ora 18:00 - 11 ianuarie 2021, ora 14:00, ce vizează ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și intensificări ale vântului în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților de Curbură și a celor Meridionali.

Autoritățile fac apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

În plus, CNAIR recomandă limitarea circulației autovehiculelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 7,5 t, pentru evitarea producerii de blocaje în trafic din cauza fenomenelor meteorologice.

Sursa Foto: Facebook/ Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Citeste si:
Drumarii au împrăştiat peste 7.100 de tone de material antiderapant
Drumarii au împrăştiat peste...

Toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.

Sursa foto: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere/Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri