BMW a vândut cu 8,4% mai puține automobile în 2020

Constructorul auto german BMW a informat că în 2020 vânzările sale de vehicule au scăzut cu 8,4%, în condiţiile în care pandemia de coronavirus şi-a făcut simţite efectele iar multe reprezentanţe din întreaga lume au fost închise timp de mai multe luni, transmite Agerpres.

Pe parcusul anului trecut, un număr de 2.324 milioane de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce au fost vândute la nivel mondial. În Europa, vânzările grupului BMW au scăzut cu 15,7% iar în SUA au scăzut cu 18%. În schimb, în China, unde pandemia fost ţinută sub control mai rapid decât în alte părţi, vânzările BMW au crescut cu 7,4%.

Constructorul german subliniază că cererea consumatorilor şi-a revenit în trimestrul patru, când a crescut cu 3,2% în ritm anual.

"Am reuşit să încheiem anul cu un trimestru patru solid şi, încă odată, am fost lider pe segmentul premium la nivel mondial", a precizat Pieter Nota, membru în Consiliul de Administraţie de la BMW.

Anul trecut, BMW Group a vândut, la nivel mondial, peste 2,52 milioane de automobile şi mai mult de 175.000 de motociclete. Totodată, în anul fiscal 2019, profitul brut al companiei a fost de 7,118 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 104,210 miliarde de euro. În România, constructorul german a livrat, în 2019, un număr de 3.112 automobile BMW şi MINI, un nou record pentru prezenţa BMW Group în România.

Citeste si:
BMW face ultimele teste cu modelul electric care accelerează în 4...
BMW face ultimele teste cu...

Sursa foto: Yuri Kabantsev / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri