Renault şi Plug Power vor dezvolta vehicule comerciale uşoare pe bază de hidrogen

Producătorul auto francez Renault şi Plug Power, compania americană care fabrică baterii de hidrogen pentru noile generaţii de vehicule, şi-au unit forţele pentru a dezvolta vehicule comerciale uşoare pe bază de hidrogen, au anunţat cele două firme.

Ele au semnat un memorandum de înţelegere pentru a lansa o societate mixtă cu sediul în Franţa, până la finalul primului semestru din 2021, având ca obiectiv o cotă de peste 30% din piaţa europeană a vehiculelor comerciale uşoare care folosesc tehnologia cu pilă de combustie pe bază de hidrogen, scrie Agerpres.

În urma anunţului, acţiunile Plug Power au urcat cu aproximativ 16%, la 62,65 de dolari, în timp ce titlurile Renault au înregistrat un avans de peste 2%.

Renault a anunţat că în 2020 a vândut 2,949 de milioane de vehicule la nivel global, în scădere cu 21,3% comparativ cu 2019, pe o piaţă auto globală care a scăzut cu 14,2% din cauza pandemiei de coronavirus.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Citeste si:
Noul Renault Talisman este disponibil în România
Noul Renault Talisman este...

Sursa foto: Anton Marynenko / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri