BMW continuă dezvoltarea şi popularizarea facilităţii BMW Digital Key, care în prezent este disponibilă utilizatorilor iPhone. Acum compania pregăteşte BMW Digital Key Plus, un mod convenabil şi sigur de a debloca şi de a porni maşina fără a scoate dispozitivul iPhone din geantă sau din buzunar.

Această nouă soluţie se bazează pe tehnologia Ultra-Wideband (UWB), care se regăseşte pe cipul U1 al unui iPhone. Funcţia BMW Digital Key Plus va fi lansată pentru iPhone odată cu modelul full electric BMW iX.

Acest sistem este o îmbunătăţire semnificativă faţă de tehnologia NFC utilizată în prezent, prin care utilizatorul trebuia să apropie telefonul de mânerul uşii şoferului pentru a descuia automobilul.

Suplimentar, utilizatorii pot descuia automobil folosit una din aplicaţiile pentru telefonul mobil, MyBMW sau mai vechea BMW Connceted, printr-o comandă on-line. Toate aceste soluţii sunt disponibile şi pentru clienţii din România.

Ultra-Wideband este o tehnologie radio digitală cu lăţime mare a benzii şi rază scurtă de acţiune, care se caracterizează printr-o localizare extrem de precisă cu cea mai mare securitate posibilă. De asemenea, precizia UWB asigură că atacurile în serie, în care semnalul radio este blocat sau interceptat, nu sunt posibile.

Apple şi BMW au lucrat îndeaproape cu Car Connectivity Consortium (CCC) pentru a stabili specificaţia Digital Key 3.0 pentru UWB, oferind un standard global pentru industria auto.

Sursa foto: BMW

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri