Mercedes-Benz prezintă modelul electric EQA pe 20 ianuarie, versiunea 100% electrică a SUV-ului GLA lansat în România în urmă cu un an.

EQA va avea un motor electric de 272 cai putere și un timp ce accelerație până la 100 de km/h în 5 secunde.

Noua generație de vehicule electrice se bazează pe o arhitectură personalizată, care este scalabilă în toate aspectele și poate fi utilizată în toate modelele. Ampatamentul, precum și toate celelalte componente ale sistemului, în special bateriile, sunt variabile datorită designului modular.

Această arhitectură a vehiculului face posibilă construirea de mașini electrice Mercedes-Benz de la sedanuri la SUV-uri mari.

Mercedes-Benz va introduce arhitectura complet electrică anul acesta. Primul model construit pe noua platformă electrică (EVA) va fi EQS, limuzina Clasa S. Urmează modelele electrice EQA, EQB, EQC, EQV, EQE și două SUV-uri bazate pe EQE și EQS.

După lansarea SUV-ului electric Mercedes-Benz EQA va urma și lansarea unui model electric ceva mai mare, denumit EQB. Primul SUV electric al germanilor este EQC, lansat în 2019, al cărui preț de pornire este de 75.900 euro cu TVA.

Mercedes-Benz dorește ca mașinile electrificate, inclusiv vehiculele hibride și hibride plug-in, să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările sale până în 2030.

Sursa foto: Mercedes

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri