3 Februarie 2021

Mașini electrice: care sunt cele mai căutate modele la început de an



Românii au înmatriculat 186 de mașini electrice în prima lună din an, dintre care 22 de unități au fost rulate și 164 au fost autoturisme noi, reiese din datelele DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor).

Locul 5: Leaf, e-Golf ?(TM)i Zoe

Pe locul cinci în topul celor mai căutate mașini electrice, în ianuarie, sunt modelele Nissan Leaf, Renault Zoe și Volkswagen e-Golf cu câte 9 unități fiecare.

Românii au înmatriculat în ianuarie nouă mașini electrice Nissan Leaf, dintre care șase au fost noi și trei rulate. Majoritatea au avut bateria de 62 KWH.

În ceea ce privește modelul electric Renault Zoe, dintre cele nouă mașini, opt unități au fost noi și unul a fost second-hand.

Modelul Volkswagen e-Golf, versiunea electrică a modelului Golf, a avut în total nouă mașini înscrise la DRPCIV. Dintre acestea șase au fost noi și trei au fost rulate.


Locul 4: Cooper SE, EQ fortwo coupe ?(TM)i Kona

Modelele electrice MINI Cooper SE, Smart EQ fortwo coupe și Hyundai Kona electric au ocupat locul patru în ianuarie în ceea ce privește înmatriculările de mașini electrice în România cu câte 10 unități fiecare.

Cele zece exemplare MINI Cooper SE și Hyundai Kona Electric au fost noi. În schimb, trei dintre cele zece unități Smart EQ fortwo coupe au fost la mâna a doua (fabricație 2018).


Locul 3: BMW i3, i3S

BMW i3, unul dintre cele mai reușite modele electrice ca performanțe și confort, a avut 17 exemplare înmatriculate în luna ianuarie pe piața auto din România. Dintre acestea, 14 unități au fost mașini noi BMW i3 și trei au fost BMW i3S.


Locul 2: Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3, unul dintre cele mai noi modele electrice de pe piață, a avut 21 de unități înmatriculate în România în prima luna din an.

Prețurile de pornire pentru piața locală pornesc de la 36.072 de euro pentru varianta Standard, 41.786 de euro pentru Plus și 47.505 de euro pentru varianta Max, fără subvenții.


Locul 1: VW e-Up!

Modelul de oraș Volkswagen e-Up!, fabricat în Slovacia, conduce topul înmatriculărilor de mașini electrice în România în ianuarie cu 31 de unități noi.

Volkswagen e-Up! - 23.300 euro cu TVA
  • motor electric 83 CP, tracțiune față
  • autonomie 258 km (WLTP)
  • baterie 36,8 kWh (32,3 kWh capacitate netă)
  • consum 16 kWh/100km
  • accelerație 0-100 km/h 12,3 secunde
  • viteză maximă 130 km/h



Citeste si