Cum se pregătesc autoritățile de vremea rea

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a convocat conducerea companiilor din subordine, care sunt membre ale Comandamentul Central de Iarnă de la nivelul MTI. În cazul infrastructurii rutiere, la nivelul CNAIR sunt mobilizate 1331 de utilaje, iar stocurile de materiale sunt următoarele: nisip – 33.049,931 tone; sare – 119.081,330 tone; motorină – 1.121,798 tone; clorură de calciu – 1.864,367 tone; produs ecologic 245.020 tone, scrie G4Media.

„În contextul ultimelor avertizări meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, ministrul Cătălin Drulă a cerut conducerilor companiilor din Comandament să se asigure că în această perioadă circulaţia, indiferent de modul de transport, se va desfăşura în condiţii de siguranţă şi să coordoneze activităţile astfel încât toate persoanele să ajungă cu bine la destinaţie”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

În ceea ce priveşte infrastructura feroviară, sunt activate comandamentele locale de iarnă pe fiecare regională. Sunt pregătite pentru intervenţie 33 de pluguri (15 hidraulice şi 18 simple), 108 mijloace de intervenţie (drezine CIRA şi UAM) şi 74 drezine pantograf. Totodată, la nivelul reţelei feroviare gestionate de CFR SA, sunt funcţionale 2.835 de instalaţii pentru topirea zăpezii şi a gheţii şi sunt montate 21.995 de bucăţi panouri parazăpezi, în zonele de linii cu risc major de înzăpezire.

Stocul de combustibil necesar pentru funcţionarea mijloacelor de intervenţie este de 644 tone.

În cazul transportului feroviar de călători cu operatorul naţional, CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariţiei unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurat transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR SA, dar şi acordarea de asistenţă. Totodată, sunt asigurate locomotive Diesel apte pentru remorcarea trenurilor de călători şi personal pentru deservirea acestora.

Citeste si:
Drulă: Nu am găsit la minister niciun proiect pentru autostrada...
Cătălin Drulă: Nu am găsit la...

În cazul infrastructurii aeriene, sunt pregătite să intervină 166 de utilaje şi sunt constituite stocuri de materiale degivrante lichide (368.310 litri) şi solide (301.030 kg).

Sursa foto: JanHetman / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri