AutoItalia, importatorul brandului american Jeep, va lansa anul acesta, în vară, două SUV-uri hibride pe piața din România: Jeep Renegade 4xe și Jeep Compass 4xe. Pe lista de lansări auto este și modelul Jeep Gladiator, așteptat în toamnă, au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții companiei.

Ambele modele hibride vor fi oferite în două versiuni de putere: 190 și 240 CP. Sistemul plug-in hybrid folosit folosește motorul pe benzină de 1.3 litri ce dezvoltă 130 sau 180 CP și un cuplu maxim de 270 Nm. Alături de motorul termic sunt utilizate două motoare electrice câte unul pentru fiecare punte. Motorul electric de pe puntea spate dezvoltă 60 CP și 250 Nm.

Jeep Renegade 4xe

Jeep intră în lumea electrificării cu o nouă tehnologie 4xe care combină tracțiunea integrală cu un sistem de propulsie electrică.

Noul Jeep 4xe Plug-In Hybrid este echipat standard cu cabluri de încărcare care vă permit să încărcați bateria de 11,4 kWh folosind o priză simplă de uz casnic. Realizați o încărcare completă chiar mai rapid cu noul easyWallbox, priza inteligentă pe care o puteți instala acasă. Disponibilă opțional, aceasta își adaptează capacitatea de încărcare pentru a evita o eventuală pană de curent.

Noua tehnologie de la bordul Jeep Renegade 4xe Plug-In Hybrid are o garanție standard de 8 ani pentru bateria de 11,4 kWh. În plus, garanția pentru vehicul poate fi prelungită până la 5 ani.

Jeep a reinventat tracțiunea integrală prin combinarea unui sistem tipic 4×4 cu un motor electric (eMotor Jeep). Un motor electric transmite putere (60 CP) către puntea spate, în timp ce un motor cu ardere internă 1.3 T4 Turbo GSE transmite putere către puntea din față (130 CP sau 180 CP).

Jeep Renegade 4xe are o putere combinată de până la 240 CP și o accelerație 0-100 km/h în 7,1 secunde.

Timp de încărcare este de 120 minute cu easyWallbox (la 6,6 kWh), iar autonomia în regim complet electric este de 50 km.

Se poate alege între trei moduri de rulare: Hybrid, Electric sau E-Save (nivelul bateriei este păstrat constant).

Jeep Compass 4xe

Jeep Compass 4xe Plug-In Hybrid are un motor de 1.3 T4 Turbo GSE care transmite putere către puntea din față (130 CP sau 180 CP) și un motor electric de 60 CP, care transmite putere către puntea spate.

Modelul cu 240 CP are o accelerație 0-100 km/h în 7,4 secunde.

Modelul are o baterie de 11,4 kWh ce îi permite să ruleze complet electric 50 de km.



Jeep Gladiator

Jeep Gladiator este așteptat în această toamnă. Modelul va avea motorul turbodiesel de 2 litri 200 CP de la Wrangler, un șasiu independent și sistem de tracțiune integrală în dotarea standard.

Gladiator este versiunea pick-up a lui Jeep Wrangler, rival pentru Nissan Navara, Toyota Hilux și VW Amarok.

Noul Jeep Gladiator vine cu un ampatament cu 50 de centimetri mai lung decât cel al lui Wrangler și o benă de 1,5 metri lungime.

Sursa foto: Jeep

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri