Bridgestone, Arlanxeo - producător mondial de cauciuc sintetic și Solvay - lider mondial în Siliciu cu Grad Înalt de Dispersie (HDS), au lansat platforma Techsyn pentru a asigura anvelopelor performanțe ecologice.

Techsyn combină chimic cauciucul sintetic optimizat cu siliciu personalizat, care, interacționând la nivel molecular, permite anvelopelor să obțină o eficiență de uzură cu până la 30% mai bună și o rezistență la rulare mai redusă cu până la 6%.

Prin durabilitatea oferită de Techsyn se extinde perioada de viață proiectată a anvelopelor cu până la 30%, pentru ca, în cele din urmă, să rezulte o anvelopă ce necesită schimbată mai rar și cu un consum redus de materii prime pe termen lung.

Techsyn permite economii de combustibil îmbunătățite și, în același timp, proprietăți de uzură a pneurilor, fără compromisuri de performanță. Ca rezultat, anvelopele produse cu Techsyn contribuie la reducerea emisiilor de CO2. Această nouă platformă tehnologică aduce o contribuție semnificativă la îmbunătățirea tuturor aspectelor de mediu, care se află în centrul viziunii comune pentru soluții și produse durabile, deținute de cele trei companii care au făcut ca toate acestea să fie posibil,

Donald Chen, CEO Arlanxeo

Techsyn are capacitatea unică de a echilibra performanțele unei anvelope, cum ar fi rezistența la rulare, uzura și aderența pe teren ud.

Bridgestone pregătește implementarea soluției pentru producția în serie, având în vedere diverse categorii de anvelope și vehicule.

Sursa foto: Bridgestone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri