Preferințele celor care urmează școala de șoferi s-au adaptat, în ultimii ani, în ritmul inovațiilor tehnologiei. Dacă în urmă cu un deceniu majoritatea mașinilor pe care se derulau cursurile erau mărci locale având cutie de viteze manuală, în prezent cursanții cer, din ce în ce mai des, mașini automate și, mai nou, mașini electrice. Multe din școlile de șoferi s-au adaptat tendințelor și au completat parcul auto cu astfel de modele.

„Parcul auto din România s-a schimat radical în ultimii ani. Oamenii și-au schimbat mașinile, au cumpărat unele noi, de ultimă generație. Nu este de mirare astfel că și cei care doresc să urmeze școala de șoferi au deja achiziționată o mașină nouă sau au de gând să cumpere una. În mare parte vorbim de mașini străine, ce au cutia de viteze automată. Dar există cerere din ce în ce mai mare și pentru mașini electrice, tinerii de azi fiind mult mai responsabili spre protejarea mediului înconjurător. Noi la Driving School primim astfel de cereri și am adaptat parcul auto pentru acest lucru”, a declarat Cornel Lipă, directorul Driving School.

Cei care vor învăța șofatul pe o mașină automată după ce vor obține permisul de conducere, trebuie să conducă acel tip de mașină. Nu pot face școala pe o mașină automată și apoi să conducă una cu transmisie manuală. Legislația în vigoare nu permite acest lucru, iar deprinderile și reflexele sunt cu totul diferite în cele două cazuri.

"Mașinile electrice au cutie automată și o serie de avantaje: au un cost de mentenață mai mic (nu au atât de multe piese de întreținut), consumul este mai mic (se economisesc chiar și 1500 de euro pe an, bani ce i-am fi dat pe combustibil), se încarcă rapid, au o structură mai compactă, sunt mult mai silențioase și, nu în ultimul rând, nu elimină gaze ce poluează mediul”, adaugă Cornel Lipă, directorul școlii de șoferi Driving School.

Driving School este școală de șoferi din București absolvită de peste 32.000 de cursanți pregătiți de 44 de instructori.

Sursa foto: Driving School

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri