5 Aprilie 2021

Ce mașini SH au căutat românii în primele 3 luni



Pandemia a lovit și vânzările de mașini second hand anul acesta. După primele trei luni, înmatriculările de mașini SH în România au înregistrat o scădere de peste 6%. Au fost înregistrate puțin peste 101.000 de autoturisme rulate, față de 108.000 de autoturisme second hand în primele trei luni din 2020. Cele mai căutate 5 mărci de mașini SH în România au avut vânzări mai slabe decât în aceeași perioadă din 2020, fiind înregistrate scăderi între 8% și 15%, reiese din datele DRPCIV (Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor), analizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

5. Opel: 6.800 ma?(TM)ini SH

Opel este pe locul 5 în topul celor mai căutate branduri de mașini SH în primele trei luni ale anului, cu peste 6.800 de mașini înmatriculate în România.

Criza economică generată de pandemia coronavirus a scăzut cererea pentru aceste modele cu aproximativ 16% anul acesta. În aceeași perioadă a anului trecut, românii înmatriculau în țară peste 8.000 de autoturisme SH marca Opel. Brandul german își menține poziția pe care o avea și la finalul anului trecut în piața de mașini rulate.

Foto: Heinsdorff Jularlak / Shutterstock


4. Ford: 7.300 autoturisme SH

Ford este pe locul 4 în preferințele românilor, pentru modelele sale second-hand. Cu toate acestea, cererea a scăzut cu 8% în primele trei luni din 2021, la 7.333 de mașini rulate.

În urmă cu un an, românii înregistrau în țară aproximativ 8.000 de autoturisme rulate marca Ford.

Brandul Ford își menține locul 4 în clasamentul celor mai căutate mărci auto în România, pe care îl ocupa și în urmă cu 6 luni.

Foto: Tomasz Warszewski / Shutterstock


3. BMW: 9.900 autoturisme rulate

Brandul BMW a pierdut locul 2 pe care îl deținea pe piața second-hand din România la finalul anului trecut. Cererea pentru modelele premium BMW a scăzut în primele trei luni cu 11%, la 9.898 de mașini SH.

Volumul de vânzări de mașini BMW la mâna a doua este totuși unul bun. De la începutul anului în fiecare zi a fost vândut câte un BMW rulat.

Anul trecut, în primele trei luni, înmatriculările au depășit 11.000 de mașini rulate BMW.

Foto: TonyV3112 / Shutterstock


2. Audi: 10.000 ma?(TM)ini SH

Audi a urcat pe locul doi în piața auto SH după primele trei luni. În urmă cu 6 luni, BMW se situa pe această poziție. Românii sunt foarte atrași de acest brand premium pentru ca are mașini frumoase, chiar dacă prețurile sunt puțin cam mari.

Peste 10.000 de mașini rulate au fost înmatriculate în România în primele 3 luni din 2021. În cazul acestui brand, scăderea a fost de 7,8% în comparație cu ianuarie - martie 2020, când erau înregistrate pe plan local 10.900 de autoturisme.

Foto: JuliusKielaitis / Shutterstock


1. Volkswagen: 24.800 de autoturisme rulate

În primele 3 luni, peste 24.800 de autoturisme second-hand Volkswagen au fost înregistrate în România, în scădere cu 8% față de anul trecut. În urmă cu un an, peste 27.100 de mașini rulate VW erau înmatriculate în țară.

Brandul Volkswagen rămâne în continuare prima alegere pentru românii care vor să își cumpere o mașină la mâna a doua. Designul simplu, dar atrăgător și faptul că mulți mecanici se pricep să le repare ar putea fi printre argumentele care stau la baza deciziei acestora.

Foto: Victor Maschek / Shutterstock




Citeste si