Șoferii care pleacă din București sau din alte orașe spre litoral ar fi bine să facă plinul înainte de a pleca la drum. Prețurile la carburanți sunt ceva mai mari în afara localităților, potrivit datelor analizate cu ajutorul aplicației Monitorul Prețurilor pentru Carburanți.

În medie, prețul este mai mare cu 0,2 bani pe litru pe Autostrada Soarelui (A2), spre exemplu. Astfel, dacă alimentați cu 50 de litri la o benzinărie veți plăti cu 10 lei mai mult decât în București.

Citiți și Un combustibil realizat din CO2 din aer ajunge pe piață

La stațiile Petrom de pe A2, benzina standard costă 5,91 lei pe litru, iar motorina standard, 5,77 lei pe litru. În benzinariile OMV, carburanții sunt și mai scumpi: 5,97 lei la benzină și 5,84 lei la motorină.

Într-o benzinărie Petrom din Capitală, respectiv cea de la Nicolae Grigorescu, benzina standard are un preț de 5,66 lei pe litru, iar motorina costă 5,65 lei.

Citiți și Taxele de poluare vor fi înlocuite de taxe de congestionare

Situația este similară și la Rompetrol. La stațiile de la Fetești, de pe A2, benzina costă 5,97 lei pe litru, iar motorina 5,84 lei.

În București, stația Rompetrol din zona Mihai Bravu are un preț de 5,75 lei pentru benzină și 5,67 lei pentru diesel.

Consiliul Concurenței a lansat în 2019 aplicația "Monitorul prețurilor carburanților", care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către marile rețele de distribuție a carburanților auto. Principalul scop al aplicației este creșterea concurenței pe piața carburanților și ieftinirea produselor.

Sursa foto: hxdbzxy/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri