Bolt a dublat numărul de trotinete electrice prezente pe străzile din Bucureşti, a extins aria activă în care acestea pot fi utilizate şi a redus preţul curselor, potrivit unui comunicat al companiei.

Începând de vineri, preţul curselor pe minut se modifică de la 0,60 lei la 0,40 lei.

Acum un an, Bolt a lansat serviciul de micromobilitate de închiriere de trotinete electrice pe o suprafaţă iniţială de 38 de km pătraţi. În prezent, zona activă în care se găsesc trotinetele ocupă aproximativ 31% din Capitală, adică 68 de km pătraţi. Noua zonă se extinde din cartierul Titan până în Militari şi din Bucureştii Noi până în Berceni.

"Pentru a putea susţine cererea tot mai mare şi pentru a oferi un serviciu accesibil în toate zonele active, Bolt a dublat şi numărul de trotinete puse la dispoziţia bucureştenilor. În plus, începând de astăzi, preţul curselor pe minut se modifică: de la 0,60 lei/minut, la 0,40 lei. În urma recentelor investiţii şi extinderi, compania devine cel mai accesibil furnizor de micromobilitate din Capitală", se arată în comunicat.

Având în vedere faptul că mulţi dintre angajaţii care au lucrat timp de peste un an de acasă se întorc la birouri, Bolt le propune companiilor care au adoptat un sistem de muncă hibrid sau exclusiv de la birou desemnarea unor staţii de trotinete chiar la sediile acestora, ca angajaţilor să le fie uşor să se deplaseze în oraş.

La solicitarea companiilor sau a dezvoltatorilor de centre de birouri, staţiile de trotinete se pot desemna inclusiv la gurile de metrou din vecinătatea acestora, pentru cei care trebuie să parcurgă distanţe scurte într-un timp redus.

Călin Leuştean, Manager Micromobilitate Bolt România, a declarat: "Extinderea ariei vine ca urmare a deciziei noastre de a oferi o alternativă de mobilitate accesibilă pentru mai mulţi oameni, într-un oraş foarte aglomerat, astfel încât aceştia să poată include mijloace de transport sustenabile în naveta lor zilnică. Trotinetele sunt amplasate în locuri frecventate intens precum pieţe, parcuri, guri de metrou, magazine etc., aproape de oameni şi de mijloacele de transport pe care aceştia le utilizează.
Sediul nostru este în centrul oraşului şi observăm personal traficul intens şi aglomeraţia de la primele ore ale dimineţii. Majoritatea companiilor revin la munca de la birou şi, de aceea, suntem deschişi să facem puncte de preluare şi de parcare a trotinetelor electrice oriunde suntem solicitaţi şi unde angajaţii au nevoie. Momentan, suntem prezenţi în Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Constanţa şi Arad, dar ne vom extinde în curând şi în alte oraşe".

Trotinetele electrice Bolt sunt construite după un design propriu, al inginerilor Bolt din Estonia, fiind intuitive, practice şi rapide. Acţionate electric şi atingând o viteză maximă de 25 km/h, ele pot parcurge până la 40 km cu un singur ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare.

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar preţul curselor este de 0,40 lei pe minut.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze "Modul începător" atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată şi să parcurgă cu atenţie setul de recomandări şi măsuri de siguranţă din aplicaţie.

În plus, utilizatorii trebuie să se asigure că ţin cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice şi că acestea vor fi întotdeauna folosite de un singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulţi utilizatori pe o trotinetă.

La finalul cursei, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur, în afara carosabilului, sau lângă un loc dedicat parcării pentru biciclete, în zonele marcate pe hartă, în aplicaţie.

Bolt le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini şi / sau mănuşi, precum şi cască de protecţie atunci când se deplasează cu trotineta.

Trotinetele electrice contribuie la Green Plan al Bolt, angajamentul companiei pe termen lung de a reduce amprenta ecologică, prin adăugarea de vehicule electrice pe platformă.

Trotinetele electrice Bolt sunt disponibile în prezent pentru utilizatorii din peste 100 de oraşe din 18 ţări.

Sursa foto: Bolt

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri