Skysphere este noul concept Audi care trece de la mașină sport la un Grand Tour (GT), având și sistem de conducere autonomă la o simplă apăsare de buton, scrie Dailymail.co.uk.

Grupul Volkswagen spune că prin conceptul Skysphere are „două vehicule într-unul”: o mașină sport de 623 cai putere care poate accelera de la zero la 100 km/h în 4 secunde și o mașină „grand touring” (GT) care extinde cabina cu aproximativ 10 inch pentru a crea mai mult spațiu.

În modul GT, Skysphere este un vehicul autonom de nivel 4. Adică în anumite situații, șoferul poate delega responsabilitatea completă mașinii și nu mai trebuie să intervină.

Modelul electric are o autonomie de aproximativ 500 de km cu o singură încărcare.

În modul autonom GT, Skysphere oferă mai mult spațiu pentru picioare și suprafețe de monitorizare tactilă care pot afișa conferințe video sau filme.

Volanul și pedalele se deplasează într-o zonă invizibilă la trecerea în modul autonom. Cu o simplă apăsare de buton, totuși, mașina trece în modul „Sport” acționat de șofer, iar pedalele și coloana de direcție ies de sub tabloul de bord.

Audi spune că Skysphere este o actualizare a modelului Horch 853, un cabriolet cu două uși proiectat de Voll & Ruhrbeck în 1937.

Skysphere este primul model dintr-o nouă linie de vehicule concept Audi. Grandsphere urmează să fie dezvăluit la 1 septembrie 2021, iar Urbansphere se va lansa în prima jumătate a anului 2022.

Audi a anunțat că intenționează să renunțe la modelele pe combustie internă în 2026 și să producă numai vehicule electrice începând cu 2033.

Sursa foto: Audi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri