Bolt lansează serviciul de închiriere a trotinetelor electrice în Sibiu, urmând planul său de extindere a portofoliului de servicii la nivel național.

Acționate electric și atingând o viteză maximă de 25 km / h, ele pot parcurge până la 40 km cu un singur ciclu de încărcare, autonomia reală depinzând de modul în care sunt folosite.

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,5 lei pe minut.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze ”Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație. În plus, ei trebuie să se asigure că țin cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice și că acestea vor fi întotdeauna folosite de un singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți utilizatori pe o trotinetă.

Pentru a folosi trotinetele, sibienii trebuie să instaleze aplicația de ride-hailing Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă - în aplicație (colțul dreapta sus), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația arată instrucțiunile de folosire a acestora și modul în care ele trebuie să fie parcate în siguranță la final.

Citeste si:
Cum ar fi să lucrăm patru zile pe săptămână ca niște lei, apoi să...
Cum ar fi să lucrăm patru...

Bolt le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini și / sau mănuși, precum și cască de protecție atunci când se deplasează cu trotineta.

Trotinetele Bolt vor fi amplasate în locuri frecventate, precum piețe sau parcuri. La finalul cursei, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur, în afara carosabilului, sau lângă un loc dedicat parcării pentru biciclete, în zona marcată pe hartă, în aplicație. Parcarea trotinetelor în afara zonelor desemnate este penalizată cu suma de 150 de lei.

Sursa foto: Bolt

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri