Noile Jeep Renegade 4xe, Jeep Compass 4xe și Jeep Wrangler 4xe reprezintă noua generație de modele plug-in hybrid lansate de mărcă și, totodată, cele mai eficiente SUV-uri Jeep din punct de vedere al consumului de energie: noua tehnologie 4xe oferă emisii zero în mod full electric și încărcare ușoară. În România, gama Jeep 4xe pornește de la 32.500 euro, TVA inclus și beneficiază de bonusurile financiare prin Programele Rabla și Rabla Plus.

Fiecare vehicul plug-in hybrid Jeep poartă o insignă 4xe și este echipat standard cu tracțiune integrală 4x4, rămânând fidel vocației sale pentru explorarea tuturor terenurilor. Manevrabilitatea îmbunătățită, timpul sporit de răspuns la accelerație, cuplul crescut generat de sistemul de propulsie electrică, consumul foarte redus, alături de emisiile zero în condițiile de rulare 100% electrică sau sub 50 g/km în modul hibrid - sunt doar câteva dintre upgrade-urile cele mai importante ale noii game Jeep.

Atât Jeep Renegade 4xe, cât și Compass 4xe sunt disponibile alături un motor turbo pe benzină de 1,3 litri, împerecheat cu un motor electric situat pe puntea spate, alimentat de o baterie de 11,4 kWh.

Noile compacte Jeep pot fi reîncărcate în timpul conducerii sau de la o sursă externă, fie acasă de la o priză de uz casnic, utilizând un Wallbox sau de la un punct de încărcare publică.

De unul singur, motorul turbo de 1,3 litri oferă două versiuni de putere, de 130 CP respectiv 180 CP, plus cei 60 CP produși de motorul electric, pentru un total de 190 CP (pe versiunea de echipare Limited) sau 240 CP (pe nivelurile de echipare S și Trailhawk).

Retail jobs

În ceea ce privește cuplul, motorul electric produce 250 Nm, în timp ce motorul cu ardere livrează 270 Nm. Combinația dintre un motor cu ardere internă și unitățile electrice garantează performanța angrenajului și plăcerea maximă de conducere: accelerație de la 0 la 100 km / h în aproximativ 7,5 secunde, viteză maximă de 130 km / h în mod complet electric și până la 200 km / h în modul hibrid.

În oferta importatorului Auto Italia, Noul Jeep Renegade 4xe pornește de la un preț de listă de 32.773 euro + TVA și poate fi achiziționat de la 32.500 euro cu TVA inclus prin aplicarea reducerilor aferente Programului Rabla.

Noul Jeep Compass 4xe pornește de la 37.395 euro + TVA, iar prețul scade până la 37.500 euro cu TVA inclus prin Programul Rabla.

Jeep Wrangler 4xe conduce ofensiva de electrificare a mărcii. Capabilitatea Jeep Wrangler Trail Rated 4x4 este posibilă printr-un pachet de baterii etanșe de 400 volți și sisteme electronice care pot funcționa în cele mai dificile condiții. Animat de un propulsor turbo PHEV cu injecție directă I4 DOHC de 2,0 L, 4xe oferă o putere maximă combinată impresionantă, de 380 CP și un cuplu combinat de 637 Nm, indiferent de nivelul de echipare ales - Sahara sau Rubicon.

Citeste si:
Două SUV-uri hibride Jeep vor ajunge în vară în România
Două SUV-uri hibride Jeep vor...

Cu un consum de combustibil de aproximativ 3,5 litri / 100 km în regim hibrid, mai mult de 50 km de rulare electrică pură cu zero emisii (în ciclul WLTP urban), accelerație de la 0 la 100 km / h în 6,4 secunde și moduri de conducere E-Selec, acesta este cel mai capabil, puternic, eficient, ecologic și avansat din punct de vedere tehnic model Wrangler introdus vreodată în Europa.

Wrangler 4xe complet echipat, în versiunea Sahara, pornește de la 70.300 euro TVA inclus prin reducerile cumulate susținute de Programele Rabla și Rabla Plus.

Următorul model electrificat al gamei va avea premiera globală în ultimul trimestru al acestui an - a cincea generație Grand Cherokee.

Citeste si:
5 mașini hibrid pe care le poți cumpăra second-hand cu mai puțin de...
5 mașini hibrid pe care le...
Sursa foto: Jeep
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri