Tot mai multe mașini iau foc în trafic. Din fericire, incendiile auto rar se soldează cu rănirea pasagerilor, însă de cele mai multe ori pagubele sunt însemnate. Principala cauză a incendiilor este scurtcircuitul, însă acesta poate fi produs nu doar de defecțiuni ale mașinii, ci și de modificările neautorizate aduse de proprietari, scrie Digi24.ro.

Modificările aduse de proprietarii mașiniilor pot suprasolicita întregul sistem electric. "O instalație audio, de puteri mari, instalate și legate fără să fie consultat un specialist, apoi stații de emisie-recepție și vedem blocuri de lumini care creează un consum în plus", spune Ioan Baș, expert tehnic judiciar în procese pirogene și incendii.

Proprietarii ale căror mașini sunt mistuite de flăcări pot fi despăgubiți de asigurator, în baza unei polițe CASCO, însă doar în anumite condiții.

Dacă fumul iese de sub capota mașinii, aceasta nu trebuie sub nicio formă ridicată, pentru că aerul va alimenta și mai tare focul, spune specialiștii.

Sursa foto: By Photo Spirit / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri