Premierul Florin Cîţu a anunţat că urmează să fie adoptată o nouă hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să propună, printre altele, ca şoferii de TIR care vin din alte state să nu mai stea în carantină dacă sunt vaccinaţi sau sunt testaţi anti-COVID, iar rezultatul este negativ.

În aceeaşi hotărâre CNSU, potrivit premierului, ar trebui să se specifice faptul că pentru funcţionarea şcolilor să nu se mai ţină cont de rata de incidenţă de 6 la mia de locuitori, scrie Agerpres.

"Hotărârea CNSU cu aceste modificări va fi dată în această seară, inclusiv cea cu eliminarea carantinării pentru şoferii care vin din alte state şi sunt testaţi sau sunt vaccinaţi", a declarat Florin Cîţu, care a participat la momentul deschiderii traficului pe Pasajul Mogoşoaia, împreună cu ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu.

Totodată, a precizat şeful Executivului, se va stabili ca funcţionarea şcolilor să nu mai fie legată de depăşirea pragului de incidenţă de 6 la mia de locuitori şi să se ia decizii punctual, pe fiecare şcoală în parte, acolo unde se înregistrează cazuri de infectare.

"V-am spus foarte clar, şi asta e decizia CNSU care va fi aprobată diseară, veţi vedea diseară detaliile, pentru şcoală se scoate acea legătură cu gradul de incidenţă şi atunci rămâne pentru fiecare şcoală în parte decizia în funcţie de numărul de copii infectaţi. Vom vedea detaliile, vin prin ordin al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, de câte ori trebuie să se testeze şi aşa mai departe. Haideţi să aşteptăm de la ei", a spus Cîţu.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri