Compania Inelo are peste 18 ani de experiență, fiind lideră pe piața europeană atunci când vine vorba despre producerea de software și echipamente electronice de cea mai înaltă calitate, dedicate industriei de transport și permițând analiza și stabilirea timpului de lucru al șoferilor.

De asemenea, oferă numeroase soluții tehnologice integrate, punând un accent deosebit pe gestionarea timpului de lucru pentru piețele extrene, inclusiv Tachoscan Web, în modelul Saas.

Te întrebi ce este Tachoscan Web și de ce este acesta cel mai popular software pentru analiza timpului de lucru al șoferilor? Și de ce este considerat ca fiind o adevărtă revoluție digitală în controlul tahografelor? Citește în continuare!

De ce ar trebui să alegi Tachoscan Web de la Inelo?

Ca și companie de transport, a venit momentul să optezi pentru cele mai moderne tehnologii care te vor ajuta să analizezi online datele de pe un tahograf digital, într-un mod mult mai ușor și mai fiabil.

Iată care sunt motivele pentru care este recomandat să începi să folosești acest software de la Inelo:

  • vei avea la dispoziție un tablou de bord simplu, care te va ajuta să colectezi toate datele de pe tahograf. Analizarea și arhivarea acestora într-un mod online va facilita verificarea datelor în timpul inspecțiilor
  • datorită faptului că este un software mereu actualizat, în conformitate cu toate reglementările, normele și cerințele legale, se va putea analiza timpul de lucru al șoferilor, oriunde s-ar afla aceștia
  • vei putea avea acces în orice moment, pentru a analiza online datele tahografice.
  • vei beneficia de un algoritm asemănător cu cel folosit de serviciile de inspecție și vei putea realiza rapoarte concrete privind încălcările conducătorilor auto, ținând cont de cerințele legale.

Ce trebuie să știi despre noile recomandări privind tahografele?

Datele din tahografe sunt colectate cu ajutorul cititoarelor, în special în scopuri de control, ce poate avea loc atât după fiecare traseu finalizat sau unul periodic. Iar pentru a putea descărca datele de pe rută pe un computer, pentru a le analiza și arhiva, companiile de transport trebuie să instaleze un software special, așa cum este cel oferit de Inelo, Tachoscan Web.

Conform ultimelor rapoarte, cele mai moderne vehicule trebuie să fie echipate cu un tahograf de nouă generație. În Uniunea Europeană, tahografele noi sunt deja în vigoare, îmbogățite cu mai multe funcții noi. În plus față de un sistem modern de localizare, acestea sunt echipate cu antene DSRC incorporate, datorită cărora serviciile de inspecție vor avea acces rapid și ușor la cele mai importante informații, fără a fi nevoie să le oprească. Acest lucru duce la o conducere mai lină, o livrare sporită și comoditatea ambelor părți, atât pentru șofer, cât și pentru serviciile de control.

Fiecare companie care are mai mulți angajați și dorește să exercite un control deplin asupra calității și actualității livrărilor ar trebui să ia în considerare instalarea tahografelor profesionale și moderne în vehiculele companiei, dar și utilizarea software-ului de analizare a datelor tahografului, Tachoscan Web by Inelo.

Utilizarea acestora poate asigura o securitate mai mare pentru șofer, deoarece întregul său traseu este monitorizat continuu și, în cazul unor probleme pe traseu, indiferent de stilul de conducere al șoferului, el va avea o justificare fizică și o explicație a cauzei întârzierii în livrarea comenzilor.

Tachoscan Web este un software ce permite controlul timpului de lucru al șoferilor, într-un mod foarte precis, nefiind necesară decât încărcarea datelor de pe cardurile șoferilor. Analiza încălcărilor comise de șoferi, poate fi disponibile oricând și oriunde, doar prin intermediul unui browser web, totul fiind menționat într-o formă exactă atât pentru managerul companiei, cât și pentru conducătorul auto.

Dacă te întrebi care sunt cele mai frecvente încălcări ce pot fi detectate cu ajutorul software-ului Tachoscan Web, pe baza datelor descărcate, verifică în continuare.

Care sunt cele mai frecvente încălcări detectate?

Timpul de lucru al unui conducător auto este strict reglementat de diferite cerințe legale. Șoferii de camioane care lucrează în transportul intern și international ar trebui să respecte standardele privind numărul de ore de lucru pe zi și săptămână. Iar dacă aceste reglementări nu sunt respectate, compania este expusă riscului de a primi penalități financiare ridicate.

În conformitate cu regulamentul UE, reglementările privind impunerea de sancțiuni pentru încălcarea timpului de lucru al șoferilor sunt stabilite de către statele membre ale Uniunii Europene. Aceste sancțiuni trebuie să fie eficiente, proporționale, descurajante și nediscriminatorii.

Pe scurt, cele mai des întâlnite întâlnite încălcări ale șoferilor de camioane sunt:

  • depășirea perioadei de conducere fără pauză sau a perioadei de conducere zilnice sau într-o săptămână sau două
  • scurtarea perioadei de odihnă zilnică
  • reducerea perioadei de repaus săptămânale

Managerii companiilor de transport pot, datorită utilizării unui software precum Tachoscan Web, să identifice din timp toate aceste încălcări sau chiar încercări de manipulare ale tahografului și să îi avertizeze pe șoferi în timp util. Software-ul oferă rapoarte clare despre încălcări, cu numele șoferului, tipul de încălcare a cerințelor legale și gravitatea acestora. Datorită faptului că programul este actualizat mereu, ținându-se cont de toate noile reglementări legale, managerul companiei de transport poate avertiza conducătorul auto sau poate folosi toate aceste rapoarte în cazul în care autoritățile vor solicita plata unor penalități.

Un alt motiv pentru care este recomandată utilizarea unui software care permite analizarea datelor tahografului, pentru a putea minimiza încălcările, este că, în caz contrar, firmele de transport asupra cărora s-au efectuat numeroase controale și li s-au aplicat multe sancțiuni, vor fi mult mai des controlate pe viitor.

Recomandările spcialiștilor sunt ca firmele de transport care angajează șoferi să îi intruiască și să le recomande urmarea unor cursuri în urma cărora vor învăța tot cee ace trebuie să știe despre utilizarea tahografului și programul de lucru sau pauzele obligatorii. De asemenea, este recomandată utilizarea unui software precum Tachoscan Web, în acest fel fiind posibilă realizarea unor rapoarte zilnice ale activităților șoferilor și corectarea tuturor încălcărilor în timp util.

Cum poți revoluționa și tu controlul tahografului?

Pentru că ai înțeles care sunt beneficiile unui software pentru analizarea tahografului și descărcarea datelor importante de pe acesta, dar și pentru că ai înțeles de ce Tachoscan Web by Inelo este opțiunea cea mai potrivită pentru companiile de transport intern și international, trebuie să afli care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te putea bucura de beneficiile și avantajele aduse zi după zi:

  • primul pas pe care trebuie să îl urmezi este să dai click pe căsuța ”Începe procesul ”, care te va redirecționa către o nouă pagină web
  • al doilea lucru pe care trebuie să îl faci este să selectezi tipul de abonament dorit. Ai opțiunea de a încerca gratuit software-ul Tachoscan Web pentru 14 zile, fără a fi necesar un card de credit sau poți opta pentru un abonament standard limitat sau nelimitat, care îți vor permite să analizezi datele de pe cardurile șoferilor și de pe tahografele digitale pentru a verifica și analiza dacă au avut loc încălcări ale legislație pe perioade diferite de timp.

Tot ceea ce mai rămâne de făcut este să te conectezi sau să îți creezi un nou cont, iar mai apoi vei avea acces la toate datele și informațiile de pe tahograf, cu ajutorul cărora vei putea să faci față cu brio tuturor controalelor viitoare și îți vei asigura și o bună reputație în rândul firmelor de transport intern sau international.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri