Constructorul auto american Ford a anunţat că va investi până la 230 milioane de lire sterline (316 milioane de dolari) pentru a produce componente pentru vehiculele electrice la uzina sa de la Halewood, nordul Angliei, transmite Reuters.

Această uzină ar urma să producă anual aproximativ 250.000 de motoare pentru vehiculele electrice, fiind prima uzină europeană care va produce intern componente pentru vehiculele electrice Ford. Constructorul auto american a promis că gama sa de modele de pe continentul european va fi una complet electrică în 2030.

Guvernul de la Londra va contribui şi el la această investiţie prin Fondul de Transformare auto, pe măsură ce mărcile de automobile îşi intensifică planurile privind electrificarea înainte de intrarea în vigoare a interdicţiei privind interzicerea comercializării de autovehicule cu motoare pe combustie internă iar ţările concurează între ele pentru a atrage investiţii şi a asigura locurile de muncă în sectorul auto.

"Acesta este un pas important care marcheză prima investiţie internă a Ford în producţia de componente pentru vehicule complet electrice din Europa", a declarat preşedintele pentru Europa de la Ford, Stuart Rowley.

Constructorul auto american a precizat că a ales uzina de la Halewood, nordul Angliei, unde lucrează aproximativ 500 de angajaţi, datorită "istoricului excelent privind calitatea, competitivitatea şi competenţele angajaţilor" de la această uzină.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o gamă completă de maşini Ford, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate şi vehicule de lux Lincoln, furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi preia poziţii de conducere în electrificare, soluţii de mobilitate, inclusiv servicii de auto-conducere şi servicii conectate. Ford numără aproximativ 186.000 de angajaţi în întreaga lume.

În România, Ford Craiova are în acest moment peste 6.000 de angajaţi care lucrează atât pentru producţia de vehicule, cât şi pentru cea de motoare. Aproximativ 1.100 dintre aceştia lucrează doar la uzina de motoare în 3 şi în 4 schimburi, pentru a face faţă cererii actuale de pe piaţă.

De la preluarea din martie 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro pentru a transforma uzina din Craiova într-o fabrică de ultimă generaţie. Din această sumă, aproximativ 300 de milioane de euro au fost investiţi doar în modernizarea Secţiei de Producţie Motoare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri