Trei IT-ști clujeni au dezvoltat primul dispozitiv inteligent prin care barierele parking-urilor vor putea fi controlate de pe telefoanele mobile.

Costurile modernizării parcărilor vor putea fi reduse la un preț minim, adică echivalentul unui abonament la serviciile de telefonie mobilă, prin care proprietarii pot economisi zeci de mii de euro.

Mihai Lodoabă, Kadar Imola și Alin Scorobete sunt trei tineri din Cluj - care se luptă de ani de zile cu digitalizarea parcărilor din România.

Iar acum vin cu o propunere către dezvoltatorii imobiliari, proprietarii clădirilor de birouri sau centrelor comerciale, prin care ei pot să își modernizeze serviciile oferite către clienți. Iar ideea lor a trecut chiar și granițele României, cochetând cu piața internațională.

Conceptul a fost denumit Park in Cloud, iar acesta funcționează pe un principiu simplist. Dispozitivul inteligent poate fi instalat direct pe sistemul de barieră al unei parcări, conectându-se astfel la platforma dezvoltată de tinerii programatori.

Retail jobs

Ulterior, accesul în parcarea digitalizată poate fi realizată printr-un simplu touch de pe telefonul mobil. Avantajul constă în timp câștigat, pentru că șoferii nu mai sunt nevoiți să sune la administratorul parcării sau să mai aibă nevoie de telecomandă pentru a putea intra într-un astfel de loc.

Tinerii le oferă proprietarilor de parking-uri opțiunea de a își digitaliza sistemul de plată prin intermediul telefonului mobil. Un astfel de sistem deja funcționează cu succes la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, dar și la un campus de business din orașul de pe Someș.

“Costurile lunare sunt minime pentru o parcare care are zeci sau poate chiar sute de locuri. Prețul unui astfel de abonament nu este mai mare de 10-20 de euro pe lună, o sumă infimă dacă stăm să ne gândim că un astfel de dispozitiv îți eficientizează numărul de clienți și îți maximizează profitul. La momentul actual noi invităm pe toți cei interesați să vină să ne cunoască și să facem împreună o schimbare atât de necesară pentru sectorul de parcări”, a declarat Mihai Lodoabă, co-fondatorul conceptului Park in Cloud.

Citeste si:
FOTO | Imagini în plină iarnă surprinse pe Someșul Cald, în Cluj
FOTO | Imagini în plină iarnă...

Cei trei tineri vor acum să atragă fonduri ca să dezvolte modelul de business care poate fi o soluție salvatoare pentru mulți șoferi, dar și proprietari de parcări din România. Sursa foto: DedMityay / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri