Michelin lansează aventura.michelin.ro, un muzeu virtual care prezintă povestea Michelin în România din ultimele două decenii, în contextul aniversării a 20 de ani în România.

Muzeul este segmentat în 4 zone, cu informații, fotografii, video și diferite momente cheie care prezintă dezvoltarea celor trei uzine, a biroului administrativ și a departamentului de cartografie.

În 2001, Michelin a intrat pe piața din România odată cu achiziția uzinelor Victoria, în Florești, județul Prahova și Silvania, în Zalău, judeţul Sălaj. Cu investiții semnificative și cu obiectivul de a deveni un jucător cheie pe piață, dar și un susținător al comunității locale, Michelin s-a dezvoltat de-a lungul anilor, ajungând astăzi la 4500 de angajați în România.

În ultimele două decenii, Michelin a produs peste 80 milioane de anvelope pentru turisme și camionete la Florești și pentru camioane și utilaje de geniu civil la Zalău, precum și 500.000 tone de cord metalic în uzina dedicată din Zalău, construită de la zero de Michelin în 2004. Astăzi, în România, Michelin își distribuie produsele cu ajutorul a 140 de dealeri care comercializează anvelope în peste 400 de puncte de vânzare pe tot teritoriul României.

“Misiunea noastră este de a le oferi oamenilor ”un mod mai bun de a avansa”, un scop atins în România în ultimele două decenii cu ajutorul angajaților și partenerilor noștri”, a declarat Stephane Roy de Lachaise, VicePreședinte Birou Administrativ Michelin Europa Centrală.

În anul 2007, Michelin a fondat departamentul de Cartografie în România care deservește, alături de departamentul de cartografie din Franța, produse și servicii cartografice globale, iar în anul 2012 a fondat centrul pentru servicii partajate, cunoscut astăzi ca Michelin Corporate Business Services.

Un alt moment important pentru Michelin România a fost în anul 2018, când compania a devenit sediu central și punct de coordonare pentru regiunea Europa Centrală care include 20 de țări.

De-a lungul anilor, compania a dezvoltat programul de învățământ dual în județele Prahova și Sălaj, a organizat evenimente de educare şi informare cu privire la siguranța rutieră, a fost alături de spitalele locale și diferite asociații prin donații financiare și a demarat nenumărate proiecte pentru protejarea mediului înconjurător cu implicarea angajaților Michelin.

Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4500 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială și un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

Sursa foto: Michelin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri