Lexus lucrează la dezvoltarea unui nou supercar electric, model pe care producătorul auto îl vede ca succesor al seriei LFA și care ar urma să fie lansat până în anul 2030. Jurnaliştii britanici de la autocar.co.uk au prezentat, în premieră, imagini cu bijuteria pe patru roţi.

Lexus EV este descris ca o maşină sport cu baterie electrică, care practic moşteneşte gustul de a conduce de la secretul performanţei care a fost dat de Lexus LFA. Această experiență deja dobândită se va extinde și la alte vehicule electrice Lexus.

Lexus este divizia de autoturisme de lux a constructorului auto japonez Toyota.

Directorul de imagine al companiei japoneze Toyota, Koji Sato, a anunţat că, prin apariţia acestui model, Lexus vrea să iasă în evidenţă cu bateria electrică sport EV, care ,,simbolizează viitorul mărcii".

Urmărind imaginile, observăm că bolidul electric nu se aseamănă aproape deloc cu modelele Lexus deja existente. Acesta se remarcă printr-o capotă lungă, o curea roşie de remorcare şi oferă un pachet aerodinamic superior. Supercar-ul Lexus poate atinge 100 km/h în aproximativ două secunde, în vreme ce autonomia mașinii poate depăși 700 km.

Până în 2030, Lexus va oferi un model de mașină electrică în fiecare dintre segmentele auto pe care le acoperă. Până în anul 2035, japonezii vor să pună capăt comercializăzii maşinilor având combustie internă.

Sursa foto: Lexus Europe

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Razvan Necsulescu
Răzvan a lucrat la cinci televiziuni în București: PRO TV, Kanal D, B1 TV, Realitatea TV şi Antena 1. Originar din Târgoviște, a început ca jurnalist în Capitală în anul 1996 la Sport XXI. Ulterior, a lucrat la Gazeta Sporturilor şi la Prosport. A mai fost redactor-şef de reviste de integrame la Editura Flacăra şi jurnalist la Asociaţia pentru Monitorizare Prospecţie Mediu şi Ecologie. A decis să se alăture Redacției Wall-Street.ro pentru că acest lucru...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri