Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru noua linie de metrou - Magistrala 6, pentru Lotul I, 1 Mai - Tokyo , a fost semnat cu Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS. Anunțul a fost făcut de Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Secțiunea cuprinsă între 1 Mai – Tokyo are un traseu de 6,6 kilometri și cuprinde 6 stații: 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo. Valoarea contractului este de 1,2 miliarde de lei, fără TVA.

Sursa Foto: Sorin Grindeanu/ Facebook

”Reiterez că metroul și trenul metropolitan reprezintă singura soluție pentru rezolvarea traficului în Regiunea București Ilfov, devenind coloana vertebrală a

infrastructurii de transport public, așa cum am stabilit și în PMUD”, a scris secretarul de stat, în postarea sa.

Sursa Foto: Irinel Ionel Scrioșteanu/ Facebook

Pentru cel de-al doilea tronson, Tokyo - Aeroport Henri Coandă, au fost depuse trei oferte, toate din partea unor companii din Turcia. Este vorba despre proiectarea și execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru Lotul 1.2 (Tokyo – Aeroport Otopeni), care are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. Valoarea contractului este de 2,38 miliarde de lei, fără TVA.

În ședința de Guvern din 2 octombrie 2021 a fost deblocat proiectul Magistralei M6, iar la data 19 octombrie 2021 a fost lansată licitația.

M6 este prima linie de transport public de mare capacitate, care face legătura între Nordul și Sudul Bucureștiului, prima magistrală care leagă direct Capitala de localitățile din Ilfov (Otopeni-București-Jilava).

Sursa foto: Sorin Grindeanu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri