Mașinile electrice au câștigat tot mai mult teren în ultimii ani, iar în primele luni din 2022 s-au înregistrat vânzări record. Oferta este extrem de bogată și atrăgătoare, unele modele având prețuri foarte apropiate de cele cu motoare clasice.

Citroen AMI

În mod contrar opiniei publice, nu Dacia Spring este cea mai ieftină mașină electrică din România, ci Citroen Ami, care are un preț de achiziție de 4.900 de euro, cu tot cu subvenția de la stat. Totuși, acest model încă nu poate fi comandat în România, abia la sfârșitul acestui an fiind programată lansarea oficială în țara noastră.

Importatorul oficial Trust Motors transmite că Ami este disponibil pentru început exclusiv persoanelor juridice, cu achiziție de minimum 3 unități.

Vehiculul cu autonomie de 75 de kilometri are o baterie de 5.5 kWh ce poate fi încărcată în trei ore la orice priză de 220V. Poate fi condus de persoanele cu vârstă peste 16 ani cu permis de conducere B1, viteza maximă fiind de 45 km/h.

Dacia Spring

Al doilea cel mai ieftin model de pe piața românească, dar primul la vânzări, este de la Dacia. Deși este fabricat în întregime în China, Spring a cucerit inimile românilor. De la lansarea sa din 2021 și până acum, au fost vândute aproape 5.000 de unități Spring.

Cea mai ieftină variantă este „Comfort Plus”, care are un preț de pornire de 10.150 de euro, evident, cu tot cu ecotichetul de 10.000 de euro și reducerile de la „Rabla” incluse. Fără subvenția de la stat, acest model costă 20.300 de euro. La acest preț se mai adaugă diversele opționale ale producătorului. De exemplu, un cost suplimentar îl reprezintă adaptorul pentru încărcare rapidă care îți mai scoate din buzunar încă 450 de euro.

Smart Fortwo EQ

Ultimul loc pe podium este ocupat de Smart Fortwo EQ cu un preț de pornire de 22.600 de euro, la care se adaugă subvenția și tichetul „Rabla” care aduc un discount de până la 45.000 de lei.

Volskwagen E-Up!

Volkswagen E-Up! este ocupantul poziției cinci. Mica citadină a celui mai mare constructor european se comercializează la un preț de aproape 13.800 de euro, sumă la care au fost deja aplicate reducerile prin programul „Rabla” și ecotichetul de 10.000 de euro.

Fiat 500 - e

Pe poziția șase se află modelul constructorului italian Fiat. Mica citadină Fiat 500 - e are un preț de pornire de 29.390 de euro, la care se aplică reduceri de aproape 12.400 de euro prin porgramul „Rabla” și cu ajutorul ecotichetului. Practic, un Fiat 500-e poate ajunge, cu toate discounturile, la 16.990 de euro.

Renault ZOE

Pe șapte se află Renault Zoe, unul dintre veteranii acestui segment auto. Prețul unui model de bază este de 31.320 de euro, însă acesta poate să ajungă până la 17.990 de euro cu ajutorul ecotichetului și a reducerilor prin „Rabla”.

Peugeot 208 - e

A opta poziție a clasamentului nostru este ocupată de Peugeot 208 -e care are un preț fără reduceri de 31.359 de euro, la care se aplică discounturile prin ecotichet și „Rabla”.

Opel Corsa - e

Pe locul nouă se poziționează fratele de platformă al francezilor de la Peugeot, Opel Corsa-e. Dacă la capitolul design diferențele sunt, cât de cât, notabile, la preț de achiziție acestea sunt aproape inexistente. Opel Corsa - e costă, fără reduceri și subvenții, 31.350 de euro, cu 9 euro mai puțin decât electrica francezilor.

Volkswagen ID.3

Pe ultimul loc în top se află Volkswagen ID.3 cu un preț de pornire de 44.019 euro, dar care poate să scadă până la 31.400 cu toate subvențiile și reducerile aplicate.

Un loc aparte îl reprezintă Renault Twizy, al cărui preț este este de 13.300 de euro, dar aici este vorba de un cvadriciclu, practic, un fel de motocicletă cu patru roți, dar două locuri, modele pentru care statul nu oferă subvenții.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri