Potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Interne, ”începând de astăzi, 27 iunie a.c., la nivel național, serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor elibera ,,numere verzi”, pentru autovehiculele cu ZERO emisii de CO2.

În acest sens, cele aproximativ 17.000 de vehicule electrice, înmatriculate în România, conform datelor deținute de D.R.P.C.I.V., pot beneficia de numere de culoare verde, conform noilor reglementări legale.

Această modificare legislativă are drept scop asigurarea vizibilității acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piață a autovehiculelor de transport nepoluante, inițierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă față traficului intens, precum și protejarea mediului înconjurător.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.”

Ce condiții trebuie să îndeplinească mașina ca să primești ”plăcuțe verzi”

Sunt considerateautovehicule cu emisii zero de CO2 cele pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen. Măsura privind numerele de înmatriculare verzi - o modificare a Codului Rutier - a fost adoptată anul trecut, dar abia în aprilie a apărut în Monitorul Oficial.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Mediului